Háttérben a lélek
Címlap / Otthon / Háttérben a lélek

Háttérben a lélek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-24

Korábbi írásaimban igyekeztem felhívni a figyelmeteket, hogy fizikai értelemben mi is történik velünk, a női szervezettel ebben a nagy civilizált őrületben. Most szeretném, ha egy kicsit a másik, nem fizikai oldalról közelítenénk a problémákhoz.  

Amióta az emberi lélekkel közelebbi kapcsolatba kerültem, azóta vallom, hogy minden fizikai betegségnek van egy lelki vetülete, még a legegyszerűbbnek is üzenet van a hátterében. Tulajdonképpen, ha ezeket a lelkünkből érkező figyelmeztető üzeneteket sikerül megfejtenünk, akkor sokkal közelebb kerülünk az életünkben jelentkező problémák megoldásához, vagy mai divatos szóval élve az elengedésükhöz. Hiszen lelkünk épp a megfelelő helyen ad egyértelmű jelzést, arról mi is zajlik a háttérben, mi is az, amin változtatnunk kellene életünkben, mely területen tértünk le a „jó” útról. A lélek nem választható külön a testtől, és gondolom, ezzel Te is egyetértesz. Lelkünk ugyanis nem vehetne részt ezen a csodás, vagy nem annyira csodás tapasztalatokkal teli földi utazáson, ha a testünk nem adna neki otthont hozzá. Bánjunk hát vele szeretettel és figyeljünk rezdüléseire, hogy a harmónia mindig megmaradjon.

Szeretnék most kifejezetten a nőgyógyászati problémák lelki hátterére fókuszálni. Mivel már a nevében is benne van, hogy kizárólag nőket érintő betegségekről beszélünk, ezért szinte egyértelmű kell legyen, hogy ilyen estekben mindig a nőiséggel kapcsolatos nehézségek kerülnek terítékre. A női mivoltunkhoz való hozzáállásunk lesz a kulcs. Vajon a világ, amelyben élünk mennyire segíti, támogatja a nőiség megélését, mennyire engedi a nőknek, hogy nők legyenek? Persze az is egy fontos kérdés, hogy mi mennyire engedjük ezt meg magunknak? A sok, valljuk be gyakran nem éppen női jellegű feladat ellátása közben, mennyire maradunk meg női mivoltunkban, vagy inkább férfiasabb oldalunkat kell gyakrabban használnunk? Milyen szerepe van ebben a társadalmi elvárások megváltozásának? Persze a férfiak mondhatják (és valószínűleg most többen helyeselnek is), hogy mi akartunk ennyire emancipálódni, mi akartuk ezt a fene nagy egyenlőséget, hát most viseljük is a következményeket. Mi pedig viseljük is, hősiesen.


Soha még ennyi nőgyógyászati betegség nem volt a világon, mint manapság. Soha még ennyi túlhajszolt, fáradt, depressziós, a helyét nem találó, önmagát lelkiekben akár csak időhiány miatt elhanyagoló nő sem. Mert mire minden feladatunknak a végére érünk, nem marad sem időnk, sem energiánk magunkra. Ideje végre, hogy saját magunkra is gondoljunk, és ne csak akkor, amikor már erőteljes testi tünetekkel figyelmeztet a lelkünk, hogy tegyünk már valamit. Mert bizony van, hogy akkor már késő. Tudnunk kell, hogy ha már bekövetkezett a baj, igazán teljes gyógyulást csak akkor érhetünk el, ha a testünknek és a lelkünknek is egyforma figyelmet szentelünk. Mert a harmónia csak így állhat helyre az életünkben.

Szeretnék egy sorozatot elindítani, aminek keretében mindig egy nőgyógyászati betegségnek, problémának a lelki háttereit bogozgatjuk. Az egyszerűbbektől haladva a komolyabb problémák felé.

Mai témánk a petefészekciszták.


A nőgyógyászati problémák egy része a petefészkekből ered, amiben a gyulladásokon kívül a ciszták játszanak fontos szerepet. Többféle ciszta is kialakulhat az ováriumban, de mi most a funkcionális ciszták hátterét nézzük meg. A ciszta egy folyadékkal telt vékony falú tömlő, ami egyik esetben akkor alakulhat ki, ha a petesejt a megérése után nem szabadul ki valamilyen oknál fogva a petefészekben fejlődő tüszőből, így a tüsző megmarad, és benne a folyadék tovább termelődik. Ennek fizikai oka lehet, hogy a tüsző fala megvastagszik, kemény lesz, és nem tud megrepedni, hogy útjára engedje a petesejtet. Az így kialakult ciszta egyik lelki vetülete, hogy az érintett hogyan áll a gyermekvállalás témájához. Mennyire keményen és mereven kezeli ezt a területet az életében? Utalhat arra, hogy nem tud elengedni ezen az ősi női területen. Esetleg hiányzik a bizalom, az élethelyzettel, talán a társsal szemben és nem meri vállalni, vagy kinyilvánítani gyermek utáni vágyát, megkeményedik a témával kapcsolatban. Vagy éppen gyermekvállalással kapcsolatos félelmeit zárja be a cisztába, mert tudat alatt így elodázhatja a felelősségvállalást. De az is lehetséges, hogy páncélt, „megvastagodott szöveteket” növeszt bizonyos érzelmi sebek ellen, melyek nőiségét érték korábban, és ahelyett, hogy kiadná magából, inkább elrejti az érzéseket és a könnyeket is.

A ciszták mögött rejtőzhetnek be nem vallott önmegvalósítási vágyak is, amikről az érintett szintén nem beszél, hanem inkább elrejti őket, és betokozza, hogy még csak esélyük se legyen előretörni.

Bárhogy is legyen, mindenképpen megoldatlan elraktározott, fel nem oldott problémákat jelölnek a ciszták. Érdemes a végére járni, mert a konvencionális terápiák, csak a fizikai szintre hatnak, de ha ezek a gondok nem oldódnak meg, akkor a szervezetben is vissza fognak térni a tünetek, vagy ugyanott, ahol korábban is megjelentek, vagy esetleg más területen, de hasonló jelentéssel.

Állapotfelmérés és konzultáció

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3694 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x