Magyar térnek magyar rendezése
Címlap / Otthon / Magyar térnek magyar rendezése

Magyar térnek magyar rendezése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Amikor megérkezett hazánkba a feng shui, emberek százezrei kezdték el rendezni a lakásukat harmonikusabb életre, jobb párkapcsolatra és több pénzre vágyva. Soha nem fogyott még annyi szélcsengő és delfinpár az országban mint ebben az időben. Volt akinek bejött a módszer, másoknak kevésbé. Hogy mi az oka? Egyesek szerint hogyan működhetne valami, ami nem a mienk. Távol-keleti feng shui magyar földre? Minek, amikor akár lehet saját módszerünk is?  

3 fontos szempont, amit érdemes figyelembe venned a lakásfestésnél a Magyar Térrendezés elvei szerint

Lakásfestés előtt állsz? Tanácstalan vagy, hogy milyen színre fesd a falakat? Szeretnél tudatosan választani és megtapasztalni a színek varázserejét az otthonodban? A Magyar Térrendezés segít! Az ősi hagyományokra, értékrendre alapozva a mai gyakorlatban bevált és jól alkalmazható ötleteket írom le cikkemben.

A színek mindenkire hatnak


A színek hatása otthonunkban különösen fontos, hiszen a mai ember ideje nagy részét mesterséges környezetben tölti. Éppen ezért a mindennapokban nem kapja meg a színek energiáját a természetből.  Szükségünk van a növények zöld színeire, az ég kékjére és a nyáron pompázó virágok ragyogására is. A tiszta színek lelkünket fényesítik, simogatják. Mindig az érzésre figyeljünk oda, ahogyan egy adott szín hat ránk. Érdemes a választott színeket nagyobb felületen is megnézni és figyelni saját magunkat, testünk, lelkünk reakcióit.


Most nézzük a legfőbb szempontokat a színválasztással kapcsolatban!

1. A természet a legjobb tanácsadó.
Figyeljük meg az arányokat a réteken, mezőkön, erdőkben. A sötét és világos színek arányát ennek megfelelően válasszuk meg otthonunkban. Manapság divatos erős, harsány falszíneket alkalmazni akár nagyobb falfelületeken is. A Magyar Térrendezés elvei szerint a ház élő lény és a ház belső része a női energiaminőséget képviseli. A pasztell színárnyalatokkal tehát a női energiákat, a lágyságot, a tápláló, a befogadó és a megtartó erőket tudjuk erősíteni. Nagy felületeken mindenképpen kerüljük az erős színeket, mert ezek pörgetnek, aktivizálnak és a férfi energiákat erősítik.
 
2. Hagyományaink szerint a fehér szín volt jellemző a magyar házakban kint és bent egyaránt.
A fehér a legmagasabb rezgésszintet képviseli és egyik előnye, hogy nagyfokú rugalmasságot ad a berendezéshez ill. a változtatáshoz. A fehér védőszín a magyar néphit szerint, továbbá a tisztaság, a szellemi energiák, a hit kapcsolható ehhez a színhez.

Arra viszont ügyelni kell, hogy a kiegészítőkkel hozzuk be a színeket a lakásba, nehogy kellemetlenül steril legyen a túlzottan fehér környezet. A tisztaságmániás emberekre jellemző, hogy sok fehéret használnak a környezetükben, mert így tudják a legnagyobb rendet fenntartani. Ez sok esetben már kínos lehet, amikor egy látogató érkezik és a házigazda minden egyes hajszálat eltakarít, miután elment a vendég a lakásból. Ennek a pszichés problémának az oldásában is sokat tud segíteni, ha színekkel vesszük magunkat körül. A szín életet ad, örömöt, boldogságot. A régi magyar házakban is színesek voltak a kiegészítők, használati tárgyak: a falitányérok, a festett bútorok, a hímzett terítők,a faliszőnyegek stb.


3. Nehogy a feje tetejére álljon a világ - A padló és mennyezet színeiről!
Az ember akkor érzi magát biztonságban, ha stabilan két lábbal áll a földön. Ha megfelelő színeket választunk otthonunk padlózatára, akkor az segíteni fog abban, hogy biztonságban érezzük magunkat az anyagi világban is. Jó esetben a padló sötétebb árnyalatú, mint a falak és a mennyezet színe, ezzel is erősítve a stabilitást. A barna és a zöld színek tökéletesek a padlóra, de arra ügyeljünk, hogy túl világos ne legyen. A fehér és a világos színek a padlón olyan érzetet keltenek, mintha az ember lebegne, repülne…A piros és árnyalatai egy tüzes hatást erősítenek és ezzel folyamatosan aktivizálnak, mozgatnak bennünket (mintha tűzön járnánk). A kék padló pedig a víz elemhez kapcsolható, ami a bizonytalanság érzését keltheti az emberben.


Nagyon fontos, hogy a mennyezet világos legyen, mert az embernek természetes igénye, hogy felfelé a koronacsakra irányába szabad áramlást érezzen. Ha sötét színeket festenek a mennyezetre, akkor az összenyom, szinte bezárja a teret az anyagi világba. Egy egyszerű kísérlettel kipróbálhatjuk milyen érzés, amikor kint állunk a természetben és fejünk felett világoskék az ég fehér bárányfelhőkkel ill. ha sötétszürke felhők tornyosulnak az égen. Utóbbi esetben nyomasztó érzésünk lehet. A legalkalmasabb tehát a mennyezetre a fehér szín.

Amennyiben szeretne többet tudni a Magyar Térrendezésről, jöjjön el tanfolyamaimra. Legközelebb 2013. szeptemberében indul Magyar Térrendezés Tanácsadó képzés.
Kérje tájékoztatónkat: nwg@magyarterrendezes.hu
Info: www.magyarterrendezes.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3800 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x