Molesztálás? Nem! 4 védőtipp, ha félted a gyereked!
Címlap / Otthon / Molesztálás? Nem! 4 védőtipp, ha félted a gyereked!

Molesztálás? Nem! 4 védőtipp, ha félted a gyereked!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Az idegenek molesztálásától, a rosszindulatú személyektől, az "elcsalástól" nem is annyira nehéz megóvni a gyereket. Azért, mert a cukros bácsik a könnyű prédát keresik. Ha nem kínálod tálcán a gyermekedet, akkor a bűnöző egyszerűen egy másik áldozatot fog keresni, aki kevésbé óvatos.  

Íme négy tipp, amivel ha nem is teljes biztonsággal, de nagy valószínűséggel megóvhatod a gyermekedet:

1.    Készítsd fel! - Ne paráztasd agyon a srácot, nem kell hogy rettegjen az idegenekkel való kommunikációtól, de jó, ha óvatos. Beszéld meg vele, hogy idegenekkel nem szabad elmenni. Fontos, hogy tudja, hogy intim területekhez csak a családtagok nyúlhatnak. (Ezt már a 3 éveseknek is meg lehet magyarázni!) Tudnia kell, hogy nem csak jó emberek vannak, de ne veszítse el a bizalmát az emberekben!


2.    Legyen egy forgatókönyvetek! – arra az esetre, ha a gyerek elveszik, mindenképp legyen egy forgatókönyve. Ha nem találja meg az anyukát – apukát, nagytesót, akkor tudnia kell, kitől kérhet segítséget. Elsősorban a biztonsági őrt, a közterület felügyelőt és a rendőrt kell keresnie, ők valószínűleg tudják mi a helyes eljárás.
A legtöbbször nagy forgatagban (kirakodóvásárokon, fesztiválon) és áruházakban tűnnek el a gyerekek. Ha a forgatagban a gyerek meg tudja találni a színpadot és a színpadnál be tudja mondatni, hogy keresi a szüleit, az egy jó forgatókönyv. Más helyen pedig elég, ha az egyenruhás emberhez megy oda. A gyermek ilyenkor jó, ha tudja az anyukája telefonszámát! (Ha nem tudja, akkor írjuk a kabátjába, sapkájába.)

A gyerek amint beszélni tud, meg kell tudja mondani az alábbiakat:

- A teljes nevét
- Anyukája és apukája teljes nevét
- A pontos lakcímét
- Ha képes megtanulni, akkor egy telefonszámot!

Ezt a gyereknek nem kell még értenie, csak kérdésre tudja megmondani! (Gyakori tapasztalat, hogy ha elénekeljük, akkor jobban megtanulja!)

3.    Ne írd ki a gyerek nevét! – Nagyon helyesek a „Pisti és Eszti az autóban” jellegű kis matricák, vagy a Laura feliratú személyre szabott kis hátizsák, de ezek közhírré teszik a gyerek nevét. Ne adjuk meg ezt az előnyt senkinek! A gyerekek azokkal, akik tudják a nevüket, sokkal bizalmasabbak. (Igaz ez a kutyákra is, szóval a Buksi az autóban matricával ne csodálkozz, ha egy ismeretlen járókelő lebuksizza a csivavádat!)
Akik igazán elővigyázatosak, az utcán hangosan „Prüntyikének” vagy „Kicsimnek” hívják a gyereket. Megérthető …
 

4.    Legyen egy „jelszavatok”! – Ha elmész otthonról, vagy ha a gyerek egymaga játszik valahol, lényeges, hogy tudja mikor lehet ajtót nyitni, vagy elmenni egy idegennel. Ha a gyerek tudja, hogy az anyja ha valakivel üzen, akkor a titkos jelszót is megüzeni. Ez egyfelől cinkossá, partnerré, haverré tesz, másfelől egy fontos biztonsági intézkedés. Egy a facebookon keringő kép így mesél erről:

Valójában, ha valaki tényleg bántani akar, akkor a legerősebb elővigyázatosság is kevés – de egyszerűbb, ha nem kínáljuk tálcán a gyerekünket!

Azt azonban fontos megjegyezni: a legtöbb abúzus a családon belül történik, ismerősök követik el. A legtöbb gyermekrablásos történetben a szülők, vagy távolabbi családtagok valamilyen formában érintettek. Magyarországon a bűnügyi statisztikákban nem gyakori az idegen gyermek ellen elkövetett efféle bűncselekmény.

Te hogyan készíted fel a gyermeked arra, hogy ne engedjen be, vagy ne álljon szóba idegenekkel?
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3325 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x