Szeretettel élni - szeretettel enni
Címlap / Otthon / Szeretettel élni - szeretettel enni

Szeretettel élni - szeretettel enni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

A szeretet a hasonlóságot látja, a gyűlölet a különbséget. A szeretet összeköt, a gyűlölet elválaszt. Élni és enni lehet az összetartozás vagy a felsőbbrendűség nevében. 

Ahogy haladsz előre saját spirituális fejlődésed útján, úgy válik az ételed is egyre tisztábbá. Szinte magától, erőfeszítés nélkül, ahogyan a fák engedik el régi leveleiket, amikor eljött az ideje.
Legtöbben először a nehéz, zsíros húsokat kezdik feleslegesnek érezni. Nincs ebben semmi meglepő. Az ember bélcsatornája nem arra lett kitalálva, hogy holt testrészeket dolgozzon fel. Túl hosszú és túl lúgos kémhatású beleinkben az étel 12-18 órán keresztül időzik és oszlik, szemben a ragadozókkal, akiknek savas béltraktusain 2-3 óra alatt halad át, nem adva túlzottan sok esélyt a méreganyagok felszívódására.


A vihar előtt nagyobb a csend. A nagy változások előtt kicsit sötétebbnek tűnik a kép. Csupán ennek az egyetemes elvnek köszönhető, hogy ma relatíve elterjedtnek számítanak az ember ragadozó mivoltát hirdető, alacsony rezgésszintű étrendek. 
Évekkel ezelőtt amolyan „véletlenül” tévedtem el az éves Vegetáriánus Fesztiválra augusztus végén, Budapesten. Ellenállásokkal, szkeptikusan érkeztem. Nem kértem a címkékből és nem akartam, hogy mások mondják meg, mit egyek, és mit ne. Itt és ekkor hallottam először a vegán életmódról.


Amikor az ember valami igazán jelentőssel találkozik, azt azonnal érzi. Amikor valami nem az egódat szólítja meg, hanem a benned élő gyermeket, a benned élő természeti lényt. Ráébredtem arra, amit mindig is tudtam: hogy az ember minden látszattal ellentétben a természet része. Az állatok a testvéreink, mindannyian összetartozunk.

Azt hisszük, szokásaink irányítják az életünket, míg fel nem ébred bennünk a legmagasabb szintű együttérzés és összetartozás hangja és nyilvánvalóvá válik, hogy mi magunk irányítjuk a szokásainkat. Ahogy az étrendünk tisztul, úgy kristályosodunk ki mi magunk is. Megtisztul a látásunk, s leesnek rólunk a ballasztok, miket oly régen cipelünk magunkkal.


A változás bennünk van és türelmetlenül várja, hogy kibontakozhasson. Semmi másra nincs szükségünk, mint egy pici segítségre, egy pici külső hatásra, ami katalizálja saját egyéni fejlődésünket.

Őszinte szeretettel ajánlom a Vegetáriánus Fesztivált augusztus 24-25. hétvégén a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (Budapest, X. kerület, Szent László tér 7-14.). A pontos helyszínt és részletes programot az Egészségvár Alapítvány honlapján megtalálod: www.egeszsegvar.hu. A belépő továbbra is ingyenes. Előadások, workshopok, infó asztalok várnak Rád, hogy megadják Neked pontosan azt a kicsi szikrát, amire szükséged van. 
Bonifert Anna
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2913 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x