Közel 60 gyermek szenved balesetet naponta
Címlap / Otthon / Közel 60 gyermek szenved balesetet naponta

Közel 60 gyermek szenved balesetet naponta

Forrás: Flow PR
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

Hamarosan véget ér a szünidő, a gyerekek visszatérnek az óvodákba, iskolákba. Sokan azt gondolják, hogy ebben a környezetben, folyamatos felügyelet alatt kevesebb baleset történhet velük, statisztikák szerint azonban a tanév során is közel annyi sérülést szenvednek el a gyerekek, mint a tanítási szünetekben. Idén július 31-ig közel 12 ezer káresetet jelentettek be a társasághoz - a 0-25 éves korosztályba tartozó biztosítottakra. 

Néhány nap múlva kezdődik az új tanév, szülők és gyerekek egyaránt lázasan készülnek, hogy minden felszerelés meglegyen és gördülékenyen menjen a napi bejárás és hazamenetel. Keveseket foglalkoztat ilyenkor a biztonság kérdése, sőt, sok szülő éppenséggel úgy gondolja, hogy a nevelési, oktatási intézményekben nem érheti baj a gyermekét, hiszen folyamatosan a pedagógusok szeme előtt van. Szakértők szerint azonban ilyenkor sem csökken a balesetek száma. Egy tavalyi kutatásból kiderült, hogy az általános iskolás gyermekek 14%-a, a középiskolások 28%-a szenvedett már el balesetet a tanintézményekben. Ezek legtöbbször tornaórán vagy a szünetben, játék közben következtek be. Továbbá a gyerekek 6%-a sérült meg az oda vezető úton vagy hazafelé. Ha pedig az iskolás előbb ér haza, mint szülei, otthon további veszélyek leselkedhetnek rá.


„Bár az állami biztosítás révén mindenki ingyenesen, alanyi jogon részesülhet gyors segítségben baj esetén, éppen e tulajdonságai miatt azonban csak a leggyakoribb és a legsúlyosabb esetekben nyújt alapszolgáltatást. Számos olyan baleset van azonban, ami komoly költségekkel járhat, például mert nem teszi lehetővé, hogy a gyerek óvodába, iskolába járhasson, és ezzel akadályozza a szülő munkavégzését is. Előfordulhat, hogy a gyermeknek hosszabb időt kell kórházban eltöltenie, esetleg rendszeresen orvoshoz, gyógytornára kell vinni. Érdemes ezt végiggondolni, ugyanis akár már napi 2 forintért kiegészíthető az állami biztosítás, így ilyen esetekre is segítséget kaphat gyermek és szülő” - nyilatkozta Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágának igazgatója.


Az állami, általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás 1,6 millió gyermeknek nyújt alapszintű biztosítási védelmet. Azaz csonttörés, baleseti halál, valamint balesetből eredő maradandó egészségkárosodás esetén kártérítés illet meg minden 3-18 év közötti gyermeket, függetlenül attól, hogy hol – tehát az oktatási intézményben, otthon, vagy akár külföldön –, mikor és hogyan történt a sérülés. Az állami gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításokat idén a Generali kezeli, július 31-ig 6772 esetet jelentettek be a biztosítóhoz, melyre összesen 21 millió forint kártérítést fizetett. A káresemények 98%-a csonttörés volt.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1617 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x