Így sarazzák Teréz Anyát!
Címlap / Otthon / Így sarazzák Teréz Anyát!

Így sarazzák Teréz Anyát!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Érdekes nézőpontok csaptak össze néhány nappal ezelőtt az egyik közösségi oldalon. A gondolat fonala Teréz Anya születésnapja volt, aminek nyomán hatalmas vita kavarodott Teréz Anya érdemeiről, hitelességéről és feministák "szemüvegén" át vizsgált életútjáról.  

1910. augusztus 27-én született Kalkuttai Teréz anya
Az egykori Oszmán Birodalomhoz tartozó Üsküpben született albán család gyermekeként. Már fiatal korában misszionáriusként Indiába ment, Kalkuttában haldoklókat, utcára kitett csecsemőket és leprás betegeket ápolt. 1979-ben Nobel -békedíjat kapott a szegények, a nélkülözők, betegek és árvák közötti emberbaráti tevékenységéért. 1986-ban, majd 1989-ben Magyarországon járt, és részt vett rendjének budapesti házalapításán. 1995 októberben jelent meg életrajzi műve A Simple Path (Az egyszerű út) címmel. 1996. október 1-jén Bill Clinton amerikai elnök az Amerikai Egyesült Államok díszpolgárává fogadta. Betegsége miatt 1997-ben visszavonult, majd nem sokkal később elhunyt.
forrás: nokert.hu

Mit gondol Teréz Anyáról egy népszerű feminista magazin olvasói köre?
Te, Kedves Olvasó, mit gondolsz erről?


"kis szépséghiba, hogy a nobel-díj átadón az abortuszjog ellen szólalt fel, és a szegényeket azzal zsarolta, hogy segít nekik. ha misére mennek...

"Én olvastam róla egy nem igazán hízelgő könyvet, de láttam felvételeket is a szegény házairól. Hát, az állatok jobb körülmények között laknak. Nem a pénzhiány a probléma. Direkt olyan a hely."

 
"Az, hogy cserét kér, és a csere alapja az, hogy jó cselekedeteket, emberséget tanít nekik, az nem zsarolás asszem, hanem egy alapvető dolog. És akkor lenne zsarolás, ha egyébként nem segített volna csak akkor. Úgy tudom, nagy örömmel mentek utána, mert amit és ahogy tett az jó volt. Az ő hite szerint az abortusz nem fért bele. Ennyi."

  "Az én hitem meg az, hogy egy misszionárius nem kér cserét, és tiszteli más vallását (jelen Azt tanítja, hogy jó a szegényeknek, mert akkor közelebb vannak istenhez. Nehogy egy picit is jobb dolguk legyen, mert akkor az nem az igaz út. Szóval a tiszta víz bűnbe visz."


"Ez egy hülyeség, hogy nem kér cserét mert akkor semmi nem fog működni. Minden adásban van csere - különben ha nincsen akkor előbb-utóbb megölik, annyira fognak rá haragudni."

"A jótékonyságnak nem az lenne a lényege, hogy csak adunk? Egyébként felszólalt a fogamzásgátlás ellen is. Pénzt azt elfogadott mindenkitől. Sokszor elég kétes alakoktól is. Olyanoktól is, akik csalással, mások kifosztásával jutottak hozzá. A pénz az egyháznak ment főleg, meg az ő rendjének felállítására."

  " Nem. Minden működő jótékonysági modell valamit támogat. Ha azt a valamit nyújtják, van támogatás. Ez csere. Ez jó is így. Konszenzuson alapul. "

"Odaát a Nőkérten (nokert.hu – szerk.) is ez megy, a piedesztálról ledöntése. Én alapvetően úgy gondoltam, hogy olyannak, aki ennyit letesz az asztalra az emberiségért, azaz valóban életpárti, és nem csak a száját tépi, elnézem, hogy abortuszellenes. De ennyi plusz infó után már nem tudom mit gondoljak"


"Elsősorban jó ember volt szerintem"

"Én is azt gondolom, hogy csodálatos, nagyon jó ember volt. Mindenki szólhat ellene aki legalább 10 dolgot tett már mérhető és valódi eredménnyel az emberiségért /közösségért és ebben nem lehet benne, hogy kinn voltam tüntetni!"

"Huh, hát nem akartam az első lenni, aki ellene ír, de látom, már elindult. szóval: orvosok is ellenezték a tevékenységét, mert nem tett különbséget menthető és menthetetlen beteg között, és a fájdalomcsillapítást is elutasította - mármint a szegényekét. mert a szegények fájdalma istennek tetsző dolog."

"Ahogy már fentebb is írta valaki, nem a pénzen múlt, a pénz csorgott befele a vatikánba, a szegényeket meg összeszedte az utcán, csak hogy befektesse egy olyan intézménybe, ami aztán se a gyógyításukkal, se a fájdalomcsillapítással nem foglalkozott."

" N
em jó ember volt. jó hívő. nem az emberekért tett, hanem mert el akart merülni a szenvedésükben, mert az istennek tetsző dolog.
az összeharácsolt pénzből többet költött új katolikus zárdákra, mint szegényházakra, kórházakra. olyan diktátorokkal cseresznyézett egy tálból, mint a a haiti duvalier család, akik ezreket mészároltak le. tereza a pénzért cserében áldásosnak nevezte hatalmukat.
m. t. az elmúlt félévszázad legnagyobb vatikáni pr kamuja volt.
https://www.youtube.com/watch?v=9WQ0i3nCx60"

Ti mit gondoltok?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3451 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x