Több mint ezren olvastak eddig mesét a kórházakban
Címlap / Otthon / Több mint ezren olvastak eddig mesét a kórházakban

Több mint ezren olvastak eddig mesét a kórházakban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Közel 15 000 lelkes önkéntes regisztrált eddig a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjára. Az elmúlt hónap során több mint ezer meseolvasó járult hozzá a beteg gyermekek lelki egészségéhez. A meseolvasásra most már egészen év végéig lehet jelentkezni.  

Az elmúlt hetekben több mint ezer buzgó önkéntes lepte el a kórházakat – a mesekönyvvel érkezők a kórházi napjaikat töltő gyermekek arcára igyekeztek mosolyt csalni az ország 24 kórházában. „A meseolvasás mindössze pár órát jelent a felolvasó idejéből, de az élmény maradandó mindenki számára” – mondta Tamaskó Eszter önkéntes mesedoktor. „Nagyszerű érzés látni, hogy leköti a gyermekeket egy-egy történet, így kicsit elvonjuk figyelmüket a betegségükről.”


„Az induláskor regisztrált 24 kórházban nagy sikerrel folytak az elmúlt hetekben a meseolvasások. A kórházak nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, és a mesedoktoroknak is felejthetetlen pillanatokat nyújtottak a meséjüket nagy figyelemmel hallgató kicsik. A meseolvasó önkéntesek a gyerekek mellett a szülőknek is sokat segítenek, hiszen – hacsak fél órára, órára is – de kizökkenhetnek a kórházi hangulatból” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. 


Az elmúlt hetekben számos új kórház csatlakozott a kezdeményezéshez, így több mint 30-ra bővült azon kórházak listája, ahol lehet mesét olvasni. Az önkéntesek pedig egészen december 20-ig választhatnak az időpontok között.  „Természetesen a jövőben még tovább szeretnénk bővíteni a választható helyszíneket, így várjuk minden olyan, gyermekek gyógyításával foglalkozó kórház, vagy osztály jelentkezését, akik szívesen vennék, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorai örömöt lopjanak a beteg gyerekek kórházi napjaiba” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2397 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x