Sportcsemegézz: iskolagyümölcs program indul
Címlap / Otthon / Sportcsemegézz: iskolagyümölcs program indul

Sportcsemegézz: iskolagyümölcs program indul

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Idén szeptemberben újra elindult hazánkban az Iskolagyümölcs-program. Az immár ötödik éve működő, EU által támogatott programban a magyarországi iskolák 75%-a vesz részt és ez a százalék évről-évre növekvő tendenciát mutat. A programban heti rendszerességgel, több mint 500.000 1-6. osztályos gyerek jut friss gyümölcshöz-zöldséghez. 

Az Iskolagyümölcs-program szakmai partnere, a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, és a Boomerang csatornán új évaddal jelentkező globális gyermekműsor, a LazyTown idén ősszel életre hívta az egészséges étkezésre és mozgásra buzdító SPORTCSEMEGÉZZ! című kampányt.

A mintegy 3000 iskolában meghirdetett egyedülálló kezdeményezéshez Nagy Viktor, világbajnok vízilabda-válogatott kapus is csatlakozott. Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó így nyilatkozott a programról: „Mint kétgyermekes családapa, nekem is nagyon fontos a gyermekeim egészsége, hogy a mozgás szeretetére és egészséges táplálkozásra neveljem őket. A SPORTCSEMEGÉZZ! kampányban tevőlegesen is részt veszek: a nyertes osztálynak – ezúttal szárazföldön - rendhagyó tornaórát tartok, remélem fergeteges hangulatban.”


A program két fő elemből áll: egy osztályok közötti versenyből, amely a legtöbb zöldséget – gyümölcsöt fogyasztó osztály címért folyik, illetve egy kiegészítő oktató csomagból (poszter, matrica, foglalkoztató füzet, DVD, online tornagyakorlatsor) amelyet a szervezők minden, a versenyben résztvevő osztálynak eljuttatnak, hogy a gyerekek játékos formában sajátíthassák el az egészséges és aktív életmód alapjait.

A világszerte népszerű gyereksorozat, a LazyTown szülőatyja és főszereplője, Magnus Scheving fő célja, hogy szerepmodellt állítson a gyerekek elé, amellyel könnyen azonosulnak, és amely az aktív és egészséges élet lehetőségét kínálja. Halli Kristinsson, a LazyTown üzletfejlesztési– és PR igazgatója elmondta: „ A LazyTown, jó példával elöljárva, egészséges életmódra ösztönzi a gyerekeket. A zöldség és gyümölcs (ahogy a sorozatban nevezik, a Sportcsemege) Sportakusz legfőbb energiaforrása, és sok-sok mókás, örömteli pillanatot szerez a LazyTown-ban lakó gyerekeknek, segítségével még a várost is sikerül megmenteni a lusta Rosszvér Robi ármánykodásától. A szórakoztatva nevelés elvét követve, a LazyTown megtanítja a gyerekeknek: zöldséget és gyümölcsöt enni nemcsak hasznos, de élvezetes dolog is. Ahogy a sorozat szülőatyja és főszereplője, Magnus Scheving mondja: LazyTown-ban minden gyerek szuperhős, és ha velünk tartanak, azok is maradnak.”
A sorozat a világ számos kormány- és egészségszerzetével, többek közt az Egyesült Királyság-béli Change4Life-al, az ausztrál Healthy Kids Association-nel működtetett sikeres és nagyszabású programokat, az Let’s move! (Mozduljunk!) elnevezésű kampányával pedig amerikai iskolások tízezreit mozgatta meg Michelle Obama fővédnöklétével. Egy retail promóció keretében negyven százalékkal növelte az ASDA üzlethálózat éves gyümölcseladását, és a gyerekek körében a gyümölcsöt tette a legkívánatosabb árucikké.Miről szól a SPORTCSEMEGÉZZ! verseny?

Keressük hazánk legfittebb osztályát, ahol a diákok a legtöbb zöldséget-gyümölcsöt fogyasztják és imádnak mozogni!

Hogyan nevezhetnek az osztályok?

Alsó tagozatos osztályok jelentkezését várjuk a www.boomerang-tv.hu/lazytown weboldalon történő regisztrációval. A feladat, hogy sok Sportcsemegét, azaz zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak a gyermekek, gyűjtsék a Sportcsemege matricákat a LazyTown gyümölcsfán, és nevezzenek tanáruk segítségével egy fitt LazyTown-os osztályképpel! A verseny nyilvános szavazással dől el.

Sportcsemegézz, mert a nyeremények szuper jók!

1.    helyezett osztály: LazyTown tornaóra Nagy Viktor vízilabdázó vezetésével, 2 napos sportos osztálykirándulás a Zamárdi Kalandparkba és LazyTown ajándékcsomagok
2.    helyezett osztály: 1 napos osztálykirándulás a DIGI TV stúdiójába és LazyTown ajándékcsomagok
3.    helyezett osztály: 1 napos osztálykirándulás a Zamárdi Kalandparkba és LazyTown ajándékcsomagok.

Fontos határidők:

Regisztráció: 2013. szeptember 13 – október 10. között
Nevezési határidő: 2013. október 23-ig
Közönségszavazás: 2013. október 24-31. között
Eredményhirdetés: 2013. november 10.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3324 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x