Töltsük fel vitaminraktárainkat! vegán étkezéssel
Címlap / Otthon / Töltsük fel vitaminraktárainkat! vegán étkezéssel

Töltsük fel vitaminraktárainkat! vegán étkezéssel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az ősz mindig egy "mini új év". Új(ra) iskola, új(ra) munkahely, új menetrendek és új személyes tervek! Izgalmas, színváltó periódus. Ebben az időszakban minden visszakerül a saját, jól megszokott életritmusába, testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. Vége a nyári "10 nap alatt 10 kilót" diétáknak, az elkerülhetetlen strandételeknek és megannyi kapkodásnak. Itt az idő, hogy nyugodtan, átgondoltan és tervezetten étrendet és életritmust váltsunk, hosszú távon gondolkodjunk, hogy a nyárral együtt viszlátot inthessünk a turbó és jo-jo diétáknak.  

Nem lehet nem észrevenni a zöldséges és gyümölcsösök gazdag íz és szín kavalkádját, kacagnak, mosolyognak ránk a roskadozó pultok. Jó esetben befőzünk, kompótozunk, savanyítunk és lekvárt kavarunk, üvegekbe zárjuk a „nyarat”. Lilul a szilva, padlizsán, sárgulnak a körték, tökök, aranyló szőlőfürtök és harsog a zöld banda, brokkoli, füge, kelbimbó... Mindezeket a hozzávalókat azonban nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztjuk, hiszen az étrendünk és főzési szokásaink, akár a legegészségesebb hozzávaló értékét is csökkenthetik.

A vegán étrend frissessége és üdesége önmagában élmény, hozzáadott értéke pedig, hogy csendben olvasztja a centiket, kalóriaszámlálgatás nélkül. Tartósan kontúr-, kedv és közérzet javító! A „vegán” a tisztán nyers növényi étrendet takarja, nem tartalmaz sem húst sem állati eredetű tejterméket, tojást.


Számos kutatás bizonyította, hogy a kiegyensúlyozott vegán táplálkozás – a közhiedelemmel ellentétben – nemcsak hogy képes minden szükséges tápanyaggal ellátni a szervezetet, de számos betegség – rák, szív- és érrendszeri megbetegedés, 2-es cukorbetegség – megelőzésében sokkal előnyösebb a húsfogyasztásnál, sőt, környezetvédelmi szempontból is kíméletesebb. Nem ígér irreális célokat, tartós fogyást eredményez, mely aztán szinten tartható, okafogyott szenvedés nélkül.

A vegán életmód
Ennek megismerésére nyújt segítséget a Napsugár Életház egyhetes rendezvénye ahol október 4-11 között a vegán étrenddel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mindamellett, hogy új típusú mozgásformák, masszázsok és szakértői beszélgetések tarkítják a palettát! Egy hetes életmód program „A” mint alakformálástól „V” mint vegán étrendig!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2775 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x