Itt az űrkorszak: gesztusainkkal irányíthatjuk a tévét,...
Címlap / Otthon / Itt az űrkorszak: gesztusainkkal irányíthatjuk a tévét, és a mikrosütőt!

Itt az űrkorszak: gesztusainkkal irányíthatjuk a tévét, és a mikrosütőt!

Forrás: SeoPress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-07

Egy új technológiai innovációnak köszönhetően testünk távirányítóvá válik, amellyel bármely elektronikai készülékünket irányíthatjuk, a televíziótól kezdve a lámpákon át, a ventillátorig. Nincs készülék, csak gesztusok vagy szavak.  

Virtuális távirányító az űrkorszakból
Kivel ne fordult volna már elő, hogy kényelmesen elhelyezkedett a tévé előtt, amikor bevillant, hogy a távirányítót valahol máshol hagyta, vagy égve hagyta a lámpát a konyhában? Ezeknek a bosszúságoknak vet véget a Flowton Technologies által kifejlesztett új harmadik évezredbeli technológia.

A „Virtuális távirányítóval” nincs más feladatunk, mint egy kézmozdulattal előhívni a készülék szintén virtuális felületét, és annak kilenc pontos irányítópultján szabályozni a kívánt elektronikai készüléket. Válthatunk vele csatornát a tévén, vagy éppen bekapcsolhatjuk a klímaberendezést, ha ahhoz van kedvünk.


A virtuális távirányító nem csak kézmozdulatokra reagál, hanem bármely más, tetszőlegesen beállított testmozdulatra is előhívható, és természetesen érti az emberi beszédet is. Elég csak annyit mondani: „Villany, kapcsolódj fel!”, és máris teljesült kívánságunk.
A cég elnöke Alec Gordon szerint: „Az új technológia olyan, mint egy digitális komornyik, elég csak szóln, vagy mutatni, és máris végrehajtja parancsunkat.” – írja a hdplanet.eu.

Ilyet csak a sci-fi filmekben láttunk
A virtuális távirányító lényege, hogy a szobákban egy-egy kamera, illetve mikrofonok kerülnek elhelyezésre, amelyek alvó üzemmódban vannak, mindaddig, amíg az indító gesztust vagy hangot nem érzékelik. Ezt követően bekapcsolnak, és értelmezik a kiadott parancsokat, amelyet továbbítanak az irányítani kívánt készülékek felé. A rendszer számtalan módon kommunikál az elektronikai eszközökkel. Bluetooth segítségével éri el a termosztátot, a mobiltelefont vagy a konyhai eszközöket, Wi-Fi-vel a számítógépet, infravörös hullámmal a televíziót, és okos konnektorok segítségével a lámpákat, kávéfőzőt, vagy akár a karácsonyi díszkivilágítást. De szabályozható a ventillátor, a riasztóberendezés, a mosógép, és bármi más, ami elektromos árammal működik.

Vége a gép-rabszolgaságnak
A cég elnöke szerint az új technológia lényege, hogy megszünteti a függést elektronikai készülékeinktől. Naponta akár több száz alkalommal nyomkodjuk az elektronikai készülékek gombjait, legyen szó a tévéirányítóról, vagy a lift hívógombjáról. Mostantól fogva azonban nem vagyunk a készülékekhez kötve. Úgy irányítjuk őket, és onnan, ahogyan mi akarjuk.

forrás: http://www.hdplanet.eu .
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2099 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x