Vegán Filmklub és Piknik
Címlap / Otthon / Vegán Filmklub és Piknik

Vegán Filmklub és Piknik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Valamikor 2 évvel ezelőtt 10 emberrel indult a filmklub egy üzlethelyiség kis hátsó termében egy akadozó lejátszóval. Mára 40-50 ember jár el minden hónapban vegán témájú dokumentumfilmeket, riportokat, előadásokat nézni, beszélgetni és természetesen enni. Ami télen filmnézés, az nyáron piknikezés a Margit-szigeten. 

A név megtévesztő, mert az események nem csak vegánoknak szólnak. Két célcsoportunk van, akikért a szervezés folyik. Az egyik valóban azon vegánok köre, akik egyedül érzik magukat „fura” életmódjukkal, és társakat, megértő barátokat keresnek. A másik és talán még sokkal csoport az érdeklődők tág köre. Lehetnek vegetáriánusok vagy vegyes táplálkozásúak.  Azért jönnek, mert valamiért érdekli őket az életmódváltás. Talán az egészségük, talán az állatvédelem, az ökológia vagy az élelmiszerbiztonság miatt, vagy csupán a vegán celebek csábítják, nagyon vegyes.
A beszélgetések hol irányítottak, hol kötetetlenek, a csapat igényeitől és a filmtől függően.


Minden esetben tartjuk magunkat ahhoz, hogy az ellenkező vélemények is csak tiszteletteljes, kulturált formában hangozhatnak el. Ám ezzel valójában szinte soha nincs probléma. A vegán életmód az erőszakmentességen alapszik, s ezt a mindennapi kommunikációban és emberi kapcsolatainkban legalább annyira gyakorolnunk kell, mint étrendünkben, vásárlásainkban.
Nem vagyunk szekta. Nincs főnök és nincsenek kötelességek. Alakulóban van egy hivatalos egyesület a hatékonyabb információ terjesztés és aktivizmus érdekében, de ez nem függ szorosan össze a filmklubbal. A filmklub egy minden hivatalos keretet nélkülöző baráti találka, havonta egy vasárnap délután. Nem több és nem kevesebb.
A kajákat mi magunk készítjük, vagy vesszük és hozzuk. Mindenki hoz és kiteszi az asztalra és mindenki vehet mindenből. Aki még nem vegán, azt nagyon óvatosságra intjük, hogy jól figyeljen oda, hogy se tejtermék, se tojás, se méz ne legyen abban, amit hoz, mert ez igen kellemetlen lenne. Eddig még nem fordult elő. Az új emberek rendszerint aggódva írnak, mit is hozzanak és emailben vagy facebookon megbeszéljük, adunk tanácsot. Egy kiló gyümölcs, szárított gyümölcs, magok, keksz még a tapasztalatlan kezdő vegánok számára sem jelent kihívást.

A részvétel mindig ingyenes, noha a filmhez a helyszínt béreljük és rendszerint kiteszünk egy perselyt, hogy aki hozzá tud járulni a bérleti díjhoz, megtehesse. Korábban az Odeon Underground, idén a Világ Csücsök Közösségi Térben bérlünk termet.

További információt a www.veganallatvedelem.blogspot.com címen illetve a Vegán Állatvédelem facebook oldalon találsz. Elérhetőségeket ugyanitt.
A legközelebbi filmklub esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/505477092876709/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2646 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x