Mi a STOP VIVISECTION?
Címlap / Otthon / Mi a STOP VIVISECTION?

Mi a STOP VIVISECTION?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

A STOP VIVISECTION európai polgári kezdeményezést kutatók (orvosok, biológusok, állatorvosok) indították az állatkísérletek teljes körű megszüntetése érdekében. Szerintük az állatkísérletek nemcsak morálisan elfogadhatatlanok, de az emberek érdekét sem szolgálják: az állatokon végrehajtott tesztek általában rossz hatásfokkal jelzik előre ugyanazon szer emberekre gyakorolt hatását. 

Ma már rendelkezésre állnak olyan alternatív módszerek, amelyek pontosabb eredményt adnak (ilyenek a sejttenyészetek, a számítógépes szimulációk, a mikrodózis, az epidemológiai adatok felhasználása, a lab-on-a-chip technikák, a farmakogenomika eszközei és így tovább).

 A kezdeményezés 2013. november 1-ig tart. Az aláírásgyűjtés Interneten és papíron is folyik. Az Interneten az Európai Bizottság oldalán lehet aláírni: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000007/public/signup.do?lang=hu


A polgári kezdeményezésre vonatkozó EU jogszabály szerint az Európai Bizottság köteles foglalkozni a javaslattal, ha összegyűlik 1.000.000 aláírás, illetve legalább 7 tagállam eléri az országonként meghatározott minimális aláírásszámot. Eddig csak az Interneten több, mint 800.000-en írtak alá, és Magyarország is nagyon közel áll már a számunkra előírt 16.500 aláíráshoz. Állatvédő szervezetek, online közösségek és magánemberek küzdenek azért, hogy megszűnjön az állatkísérletek kegyetlen és barbár gyakorlata.

Kérünk mindenkit, aki egyetért velünk, hogy írja alá a kezdeményezést! Aki szeretne segíteni a gyűjtésben vagy bármilyen kérdése van, a stopvivisection.hu@gmail.com címre várjuk a levelét.

További információk: https://www.facebook.com/StopVivisectionHungary
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2640 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x