Házi praktikákkal az egészségért
Címlap / Otthon / Házi praktikákkal az egészségért

Házi praktikákkal az egészségért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-27

A házi készítésű tiszta, természetes alapanyagokból készült termékek napjainkban reneszánszukat élik. Ennek két legfőbb oka, hogy az emberek egyre inkább szem előtt tartják saját egészségük megőrzését és a környezet megóvásának fontosságát.  

A leggyakrabban használt kozmetikumok veszélyek sokaságát rejtik. Egy közelmúltban végzett kutatás során az 5000 leggyakrabban hozzáadott anyagot vizsgálták. Az eredmények megdöbbentőek voltak: a rákos megbetegedéseken át egészen a meddőségig számtalan betegség okozói az üzletekben forgalmazott tusfürdők, testápolók és kozmetikumok összetevői között találhatók. Ezek közül a három leggyakoribb az alkohol, az alumínium és a dioxin. Az első a száj- nyelv- és torokrákért, a második a mellrákért felel, a harmadik pedig a papír előállítása során keletkezett hulladék anyag.


Hasonlóan elkeserítő tapasztalattal gazdagodhatunk, ha egy átlagos bolti trappista sajt összetételét szemügyre vesszük: tej, mikrobatenyészet, konyhasó, szilárdító anyag (calcium-clorid), tartósítószer (E252, azaz klárium-nitrát), oltóenzim. Mint láthatjuk, ezeknek az anyagoknak jelentős része nincs jelen a tradicionális módon, természetes alapanyagokból elkészített házi sajtokban.

Természetesen kaphatók mesterséges kémiai vegyületeket nélkülöző szappanok és sajtok is, gyakran azonban költséghatékonyabb megoldást jelent, ha otthon állítjuk elő ezeket a termékeket. Az anyagiakon túl további előnyöket jelent, hogy az otthon elkészített termékek esetében pontosan ismerjük a felhasznált összetevőket, garantálni tudjuk, hogy veszélyes, oda nem illő anyagok ne kerüljenek az alkotórészek közé. Ezeken kívül még fejleszthetjük általuk kreativitásunkat, hiszen a tetszőleges illatú, formájú szappanok vagy a változatos ízű sajtok elkészítési módjainak csak a fantáziánk szabhat határt. Végül, de nem utolsó sorban remek közösségépítő eseményeket jelenthetnek ezek a tevékenységek, hiszen kiváló hangulatot tudnak teremteni egy baráti összejövetel során, de a csapatépítő tréningek programkínálatában is üdítő színfoltként lehetnek jelen.

Bővebb információ: Zöld Akadémia
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2866 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x