Az együttérzés forradalma
Címlap / Otthon / Az együttérzés forradalma

Az együttérzés forradalma

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha valaki megpróbálja elhitetni Veled, hogy a világ egyre rosszabb, ne hagyd magad! Számtalan változás, ami a múltban elképzelhetetlen volt, ma már valóság. Ugyanígy van ez az állatok helyzetével. Az együttérzés úgy terjed, mint tavaszi eső után a fű friss illata. 

Néhány éve vegánnak lenni kishazánkban még kirívó, extrém életforma volt. Félistenként tiszteltük, aki meg tudta valósítani. A többség pedig azt sem tudta, mit jelent ez a szó, s tele volt az internet tévhiteket hangoztató balgaságokkal. Ma gomba módra szaporodnak a vegán receptblogok, vegán cikkek, filmek, könyvek, előadások, sőt, éttermek, de ami még ennél is nagyobb csoda: az emberek fogékonyak! S ha belegondolunk, nem is olyan nagy csoda. Az emberek szeretik az állatokat és nem akarnak ártani nekik.


Állatvédők ezrei hitték korábban, hogy míg a kutyákért és macskákért minden tőlük telhetőt megtesznek, a húsukért, tejükért tartott állatok sorsán nem lehet változtatni. Hiszen állati eredetű élelmiszerre szüksége van az embernek – így tanultuk az iskolában. Hatalmas előrelépés, hogy ma már minden fórumon és csatornán terjed az információ: lehet állatok használata nélkül élni. Nem rejt veszélyt sem felnőttek, sem gyermekek egészségére.
Alakulóban a Magyar Vegán Társaság ( www.vegantarsasag.com ), ami a negyvenes években alakult első brit Vegán Társasághoz hasonlóan az emberek felvilágosítását és segítését tűzte ki célul. Lelkes fiatal aktivisták dolgoznak internetes oldalakon, utcai információs standokon és rendezvényeken. Az érdeklődők pedig egyre csak jönnek és jönnek. Rácsodálkoznak, belekóstolnak, és nem kell őket győzködni, hiszen az emberekben ott van a vágy, hogy erőszakmentesen éljenek.


Valódi forradalom ez, de az erőszakmentesség forradalma. Ami korábban szükségszerű borzalomnak látszott, ma már nyilvánvalóan csak egy könnyedén elhagyható rossz szokás. A vágóhidak, a tejfarmok brutalitása, ahol a kicsinyeket születésük napján szakítják el az anyjuktól: közismertté váltak, s mellettük ott áll az alternatíva, ami mindenki számára elérhető. Mindenki drágának tartja a vegán életmódot. Mindenki, kivéve azokat, akik már próbálták… A vegán aktivisták pedig sütikkel és szendvicsekkel „támadnak”, ahogy ezt a múlt heti utcai standon is megfigyelhették a járókelők (cikk itt: www.laveganista.blog.hu ).
„Sokan osztjuk meg életünket kutyákkal és macskákkal, akiket családtagként kezelünk. A vacsoraasztalon pedig olyan állatok testrészei illatoznak, akik valójában nem különböznek a családtagként kezelt állatoktól. Ha belegondolsz, ez elég különös.”  Gary L. Francione, jogász, egyetemi tanár, számos állatjogi könyv szerzője

Egy időben sokat hallottam sokaktól: „hiába teszel akármit, nem fogod megváltoztatni a világot”. S te egymagad valószínűleg tényleg nem. De sokan vagyunk és egyre többen. Soha ilyen ütemben nem változott még a világ, mint napjainkban. Soha ilyen irdatlan tempóban nem terjedt még az információ, mint manapság. Ha van korszak, ami változást hozhat, akkor ez az a korszak.    

Meggyőződésem, hogy a világszerte felfoghatatlan méreteket öltő állatkínzást, mely ma még legyőzhetetlennek látszik, meg lehet szüntetni. Minden egyes ember döntése számít, minden egyes napon, amikor nem támogatod a vásárlásoddal az állatok használatát: forradalmár vagy, s egy békés jövőt építesz, ahol az együttérzés olyan természetes, mint a levegő.
www.veganallatvedelem.blogspot.com
www.facebook.hu/veganallatvedelem
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3196 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x