Mi NEMet mondunk a nők elleni erőszakra!
Címlap / Otthon / Mi NEMet mondunk a nők elleni erőszakra!

Mi NEMet mondunk a nők elleni erőszakra!

Forrás: Cafe PR
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-29

Az AVON Magyarország figyelemfelhívó munkája idén novemberben stratégiai partnere, a NANE Egyesület szakmai közreműködésével folytatódik: ismert, véleményvezér férfiak: Geszti Péter, Kiss Gergő és Nagy Ervin mondják el véleményüket a családon belüli erőszakról, a Magyarországon jelenleg fennálló helyzetről. 

A családon belüli erőszak még mindig tabu téma hazánkban, s a figyelemfelhívás fontos eleme a férfiak megszólítása, akik környezetükben sokat tehetnek a családon belül erőszak ellen azzal, hogy nem hunynak szemet elkövető férfitársaik viselkedése felett, s nyíltan elmondják a véleményüket erről a témáról. Erre buzdít minden férfit a Geszti Péter, Kiss Gergő és Nagy Ervin közreműködésével elkészített három reklámfilm üzenete, a kampányhoz kapcsolódó hirdetések, illetve a november 11-én induló Facebook applikáció. A kampány lezárása egybeesik a NANE Egyesület és civil partnereinek 16 Akciónap elnevezésű, évente visszatérő kezdeményezését megnyitóNéma Tanúk Felvonulással november 23-án, ahol részvételével mindenki kinyilváníthatja álláspontját a témát illetően.


Az AVON mint nőkért felelős vállalat világszinten stratégiai célkitűzésének tekinti a családon belüli erőszak elleni küzdelmet. Annak érdekében, hogy a témát napirenden tartsa, és nagyobb nyilvánosságot biztosítson ennek a súlyos társadalmi problémának, az AVON nemzetközi alapítványa (AVON Foundation for Women) elindította Speak Out Against Domestic Violence elnevezésű kezdeményezését, mely figyelemfelhívással, tájékoztatással, prevenciós törekvésekkel és segítő programokkal támogatja a családon belüli erőszak elleni fellépést. 2012 év végéig az AVON csak az Egyesült Államokban több mint 33 millió dollárt költött a kezdeményezés fenntartására.A hazánkban az AVON Magyarország által idén elindított kampány az anyavállalat által kidolgozott program részeként valósul meg
   

2012-ben az AVON Magyarország csatlakozott Halász Pálma, az Élet-Érték Alapítvány elnökének civil kezdeményezéséhez, melynek keretében 50 000, az ügyet támogató aláírás összegyűjtését tűzték ki célul. A példaértékű összefogás keretében 103 159 aláírás gyűlt össze, így a parlament napirendre tűzte a családon belüli erőszak kérdéskörét. A jogszabályról született döntés értelmében 2013. július 1-jétől a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásként szerepel a Büntető Törvénykönyvben.

„Az AVON-naka nők bántalmazása elleni küzdelemben hosszú évek óta végzett munkája büszkeséggel tölt el bennünket, hiszen fontos eredményeket értünk el. Tudjuk azonban, hogy még nagyon sok feladat áll előttünk, az egyik legjelentősebb a társadalmi véleményformálás. Ez évi kampányunk, melyet civil partnerünkkel, a NANE Egyesülettel készítettünk el, ezt a célt szolgálja. Fontos, hogy megértsük: véleményünk kinyilvánításával is segíthetjük a küzdelmet. Mi NEMet mondunk a nők elleni erőszakra” – mondta el Gaál Melinda, kommunikációs munkatárs.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2687 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x