Orvosi látleletek mesélnek az erőszakról, amiről mások...
Címlap / Otthon / Orvosi látleletek mesélnek az erőszakról, amiről mások hallgatnak

Orvosi látleletek mesélnek az erőszakról, amiről mások hallgatnak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének ENSZ világnapja. A VS.hu egy bántalmazott nőket segítő Facebook oldallal együttműködve kért fel túlélőket: mondják el mi történt velük, és mutassák meg látleleteiket.  

Eddig soha nem látott látleletek és képek családon belül bántalmazott nőktől. Az Újrakezdés Facebook csoport tagjai, valamikori áldozatok vallanak a családon belüli erőszakról. A VS.hu figyelt arra, hogy a megszólalók inkognitóját megőrizze és így biztonságukat védje.

Három korábban bántalmazott nő szólal meg a cikkben és mutatja meg a bántalmazásról készült hivatalos dokumentumokat. A szakértői jelentések szikáran és tömören írják le az átélt borzalmakat: legyen szó nemi erőszakról, bántalmazásról avagy a hitvesi jegygyűrű baltával való szétvágásáról.


A NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület adatai szerint Magyarországon élete során minden ötödik nő élt valaha bántalmazó kapcsolatban. A családon belüli erőszak hetente legalább egy nő életét követeli. További adatok a VS.hu infografikáján találhatók.

„Ha még egyszer hozzám szólsz, megöllek!”


„Rám hajtott az autójával, a mögötte ülő gyermekeink szeme láttára. Fél, egy métert tolt az autóval, éreztem, hogy csavarodik ki a lábam. Éreztem, hogy a kocsi alá kerülök, ezért ráütöttem a motorháztetőre, ami behorpadt. Megállt, kiszállt az autóból, kihívta rám a rendőrséget, mondván rongáltam…”


„A férjem baltával vágta szét a jegygyűrűnket. Csak többedszerre sikerült neki, mindezt a gyerekünk szeme láttára.”

Az Újrakezdés Facebook csoport tagjai között fontos beszélgetések és tapasztalatcsere indult el, amelynek során a tagok a privát életben is segítik egymást.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3236 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x