Utcai felvilágosítással a drogok ellen
Címlap / Otthon / Utcai felvilágosítással a drogok ellen

Utcai felvilágosítással a drogok ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Bár egyes jelek csökkenő tendenciára utalnak, különösen azokban az országokban, ahol a nagyarányú előfordulás régóta fennálló jelenség, a kannabiszhasználat Európában történeti szempontból nézve továbbra is magas szintű, és a szernek kiterjedt, viszonylag stabil piaca van. 

Az EMCDDA (Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontja)  használt már marihuánát, míg Európában 77 millió felnőtt próbálta ki saját bevallása szerint.

A Drogmentes Magyarországért Maraton a hazánkat érintő kábítószer probléma ellen igyekszik fellépni. A mozgalom tagjai a minden évben megrendezett 42 napos ország körüli futásukról ismertek. Ilyenkor több mint kétezer kilométert futnak településről-településre, iskoláról-iskolára azért, hogy drogfelvilágosító előadásokat tartsanak a jövő generációinak.


A mozgalom önkéntesei az év további részében is tartják a kapcsolatot az iskolákkal, és szívesen eleget tesznek minden meghívásnak. Ezenkívül gyakoriak a múlthéten megrendezett, és a szerdai naphon tartott utcai füzet osztások is. Ilyenkor Az igazság a drogokról című kiadványt kapják az érdeklődők a kezükbe, amelyből hiteles adatokat tudhatnak meg a kábítószerek veszélyeiről.

Az aktivisták a füzetosztást kitartóan végzik alkalomról alkalomra, így minél inkább tudatosítják az emberekkel azt, hogy nincs szükség a drogokra azért, hogy boldogabb életet éljenek. Ellenkezőleg, ahogy azt L. Ron Hubbard amerikai humanitárius, akinek a kutatási eredményeit a mozgalom felhasználja, meg is jegyezte egyszer:  „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!”

A szétosztott füzetek az ismerősökön, barátokon keresztül eljuthatnak olyan kezekbe is, ahol megelőzhetik a füves cigi, vagy a fecskendő kézbevételét, és megmenthetik a személyt és közvetlen hozzátartozóit, a függőség okozta gyötrelmektől.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1936 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x