Mit visz magával egy nő a nyaralásra
Címlap / Otthon / Mit visz magával egy nő a nyaralásra

Mit visz magával egy nő a nyaralásra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

Gondolom, mindenki átélte már azt a helyzetet, amikor a nyaralásra készülődvén tanácstalanul álldogál a szekrény előtt és megpróbálja összeszedni, mit is pakoljon a bőröndökbe.  

Mivel jómagam a racionális pakolók közé tartozom, előre elkészített, pontos lista alapján csomagolok. Ez azt jelenti, hogy az utazás céljának megfelelő – számítógépre lementett, pontos, személyre szóló – listákkal rendelkezem. (Nem mindegy ugyanis, hogy síelni vagy nyaralni, egy-két napra vagy egy-két hétre utazunk.)

Amikor eljön az utazás napja, előkapom az aktuális listát és az azon szereplő holmikat egy kupacba hordom, majd a már bőröndbe helyezett ruhadarabokat sorban áthúzom, pontosan úgy, mint Jack Nicholson a „Lesz ez még így se” című filmben.

Az eddig írtak alapján úgy tűnik, hogy az én bőröndömbe felesleges holmi nem kerül! De ez csak a látszat. Mindennek dacára megvalósíthatatlan feladatnak tűnik számomra az, hogy minden eshetőségre felkészülve, ugyanakkor kezelhető méretű pakkal induljunk útnak.

Ugyanis az átlagos nő – akik közé magamat is sorolom – kétszer annyi holmit visz magával egy nyaralásra, mint amire valójában szüksége van, így a csomag közel fele érintetlenül érkezik vissza a kiindulópontra.

Pláne, ha autóval utazunk a nyaralásra. Egy autóba ugyanis annyit pakolhatok, amennyit a csomagtartó – és ha van tetőbox, a kettő együtt – elbír, vagyis elnyel.


Ebben az esetben nagy ráhagyással állítom össze a bőröndök tartalmát, így a nyaralás alatt minden alkalomra biztosított számomra a választás lehetősége. Ennek az a fő oka, hogy itthon képtelen vagyok eldönteni, melyik ruhában, illetve bikiniben szeretnék feszíteni a vacsorán, illetve a tengerparton: a kék kockásban, a piros pöttyösben, esetleg a fekete csíkosban. Ezért aztán megy a táskába mind a három, amolyan biztos, ami biztos – ha három van, abból nem lehet baj – alapon.

Ettől függetlenül is naponta két öltözet ruhát csomagolok a család valamennyi tagja számára: egyet a napközbeni sétához, városnézéshez, egy elegánsabbat pedig a vacsorához és az esti programokhoz.

Ehhez jön még ezer apróság: napszemüvegek, sálak, bizsuk és sapkák, kalapok. Hiszen egy piros összeállításhoz nem passzol a rózsaszín vagy lila fülbevaló és karkötő, a nap elleni védekezéshez pedig szükséges egy baseball sapka vagy szalmakalap. No és persze nem lehet itthon hagyni az esernyőt. Hiszen bármikor elkaphat egy kiadós eső.

Ja, és ott vannak a cipők! A fiúknak egy-egy pár sportosat és elegánsat, magamnak pedig nem csak a kényelmes lapos sarkút, hanem – minimum – egy igazi nőcis tűsarkút is bedugok a sporttáskába. Hiszen nem tudhatom előre, mikor mire lesz szükség. Megjegyzem a tengerpartra elengedhetetlen szükséges a papucs is!


De ne gondolja senki sem, hogy csak a bőröndökkel akad problémám. Ugyanekkora kihívást jelent a kozmetikai táska és a kézitáska, amikor el kell döntenem, melyikbe mi kerüljön. És akkor még nem szóltam a könyvekről, újságokról, különböző elektronikai kütyükről: laptop, telefonok, amikről nem lehet és nem is tudunk lemondani.

Bonyolítja a helyzetet, ha az embernek gyereke(i) is van(nak), mert neki(k) szinte mindenből duplán kell pakolni.


Mindennek folyományaként rendszeresen túlpakolom a csomagokat. Arra azonban mindig ügyelek, hogy csak annyi bőröndöt és táskát pakoljak tele, amennyi belefér az autóba. És itt hívnám fel minden hölgytársam figyelmét arra, hogy autóvásárláskor ne csak az autó márkáját, kárpitját és színét nézze meg, hanem a csomagtartó méretét is!

(forrás:noiautos.hu)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8514 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x