Újévi fogadalmak
Címlap / Otthon / Újévi fogadalmak

Újévi fogadalmak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Ma van az újévi fogadalmak ideje. Sok mindent szeretnénk változtatni az életünkben, szokásainkban, de elég elszántak, következetesek vagyunk-e hogy véghez is vigyük őket? A kulcsszó az elszántság, következetesség, hiszen általában az újévi fogadalmak ennek hiányában elég hamar elfelejtődnek, s nem valósulnak meg. Ahhoz, hogy valami szokássá váljon, legalább 30 napon keresztül minden nap meg kell tennünk. Legalább ennyi ismétlés kell ahhoz, hogy beleivódjon a hétköznapjainkba amit szeretnénk. Legyen ez akár a rendszeres éjszakai krémhasználat, napi idegen nyelv tanulás, és kinek-kinek a saját egyéni dolga, amit fontosnak tart.  

De ha már a fogaladmaknál tartunk, ne csak magunkra, hanem a gyermekünkre is gondoljuk. Őt is szervezzük be a mindennapjainkba! Például határozzuk el, hogy minden nap játszunk vele fél órát, minden este lesz esti mese, ami nem TV, vagy számítógép.

Ez a legnagyobb dolog, amit a gyermekünkért tehetünk. Meglátjuk, hogy ha megérezzük ennek az ízét, akkor nem kell 30 nap, már mind a gyermekünk, mind mi magunk is alig várjuk, hogy félretegyünk minden mást az együttlétért.Sok szülő, aki rendszeresen mozgásterápiát végez otthon kisgyermekével, arról számol be, hogy a gyermek magától hozza a pokrócot, hogy elkezdjék a tornát.

Ennyinek bele kell férnie az életünkbe még akkor is, ha dolgozunk. Sajnos annak, akinek már óvodás, iskolás a gyermeke, tényleg csak napi pár óra marad arra, hogy gyermekével legyen, s tulajdonképpen a pedagógus többet látja a gyermekét, mint ő maga.

 
 
Ezért nagyon fontos, hogy ezeket az időszakokat amennyire lehet, használjuk ki.
Most még elég közel van annak az élménye, hogy milyen jó együtt lenni. Ne hagyjuk, hogy a hétköznapi rutin dolgok elsodorjanak bennünket!

 
 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3806 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x