Vasárnap Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Otthon / Vasárnap

Vasárnap

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-20

Be kell vallanom, hogy nagy kíváncsisággal vártam a vasárnapot. Hogy fognak telni a hétvégék most, hogy az üzletek zárva vannak? Azt gondolom, hogy jó döntés volt. Végre lesz időnk gyermekeinkre, családtagjainkra. Több szülővel is beszéltem erről, és mindegyikük arról számolt be, hogy végre nyugalomban telt a vasárnap, nem rohangáltak, együtt volt a család.  

Saját tapasztalatom is azt mutatja, hogy kicsi gyermekem is sokkal kiegyensúlyozottabb, ha a tempónk lassabb. Itthon vagyunk, kertben játszunk, biciklizünk.
Így tényleg van idő egymásra figyelni, közösen főzőcskézni, sétálni, kirándulni, és kinek-kinek a saját kedvenc időtöltését végezni. Legfőképpen pedig szemtől szemben beszélgetni.

Természetesen kicsit több tudatosságot igényel a szülőktől, hogy a vásárlás szombaton megtörténjen, de cserébe nyerünk egy nyugodt napot.


Azt érdemes tudni, hogy minél kevesebb dolog van egyszerre egy gyermek életében, annál elmélyültebben tud abban részt venni, s odafigyelni rá.
Talán sokkal kevesebb figyelemzavaros gyermek lenne, ha le tudnánk újra lassulni, s ha gyermekünknek nem vonná el a figyelmét az a rengeteg környezeti inger, aminek mi magunk tesszük ki.
Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor című könyve is ezt a témát járja körül.
Miként csökkenthetjük gyermekünk életében a fékeveszett tempót, a stresszt, a túl sok környezeti ingert, amelyek közvetlenül hozzájárulnak az egyre gyakoribb pszichológiai betegségekhez, mint a figyelemzavar, hiperaktivitás, magatartászavar?
A könyv nem csak elméleti síkon beszél ezekről, hanem gyakorlati tanácsot ad ezek megvalósítására, melyek egyrészt a fizikális környezet leegyszerűsítéséről szólnak (nem kell olyan sok kacat), hiszen ha kevesebb dolog követeli a gyermek figyelmét, akkor az elmélyül és kiélesedik.
Másrészről a gyermekeket ért túl sok információra vonatkoznak, melyek szintén stresszelik a gyerekeket. Fontos tudni, hogy a felnőtt világ dolgai, problémái, a nem rájuk tartozó felnőtt beszélgetések, híradó mind-mind stressz hatást kelt a gyermekekben.

A könyv jó ölteteket, segítséget ad a változáshoz, és persze személyes történeteket is leír, melyek élővé teszik a könyvet, s megadják azt a fajta felismerést, amikor párhuzamot tudunk vonni a könyvben szereplő és saját problémánk között.

Olvassuk el, érdemes!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3108 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x