Hogyan lehet élménydús a szünet otthon?
Címlap / Otthon / Hogyan lehet élménydús a szünet otthon?

Hogyan lehet élménydús a szünet otthon?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Nincs olyan kisgyermek, aki egész évben ne a nyári szünet izgalmakkal teli, szabadságot hozó, élménydús napjait várná. Hiszen a nyár megannyi programlehetőséget kínál. DE! Mit csináljunk akkor, ha nem akarunk, vagy éppen nem tudunk menni sehová?  

Óhatatlan, hogy a nyári szünet során az otthon töltött időből jóval több jut a gyerekeknek, mint a nyaralásból, vagy más programokból.

Pár nap, esetleg 1-2 hét után gyermekeink már látványosan unatkozni kezdenek, és már nem élvezik a közösen játszott társasjátékot, fejtörőt, babázást sem. Sőt! Az unalmában a valóság elől a virtuális világ illúziójába szökött, mobiltelefont nyomkodó, vagy TV-t néző kisgyerek is egykedvűen fekszik egyik ágyról a másikra.

Mit tehetünk ilyenkor?

A következő néhány gyakorlati ötlet közül bátran válogassunk, és figyeljük meg, hogyan változnak meg az otthon töltött hétköznapok:

• Felelősség vállalása
A gyerekeknek nagyon fontos, hogy azt érezzék, hangsúlyos,- és kulcsszerepet kapnak a felnőttek tevékenységeiben. Ezért feltétlenül adjunk nekik olyan feladatokat, melyeken keresztül azt érezhetik, hogy az Ő tevékenységük számunkra segítség, és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy tennivalóinkat el tudjuk végezni.

• Közösen a ház körül

Ha a konyhában tevékenykedünk, vagy otthonunk tisztaságán fáradozunk, tegyük azt gyermekünkkel közösen! Gyermekünk boldogan fog részt venni a házimunkában, és biztosra vehetjük, hogy elfogyasztja a közösen főzött ebédet, valamint figyelmesebben fogja őrizni az együtt teremtett rendet, hiszen ez az Ő munkája is.


• Őrizzük meg türelmünket!
Fontos, hogy a közösen végzett tevékenységek közben soha ne siessünk, és gyermekünket se siettessük! Engedjük el a folytonos küzdelmet az idő képzetével szemben. Úgysem tudunk versenyre kelni vele, mert mindig marad olyan teendő, amit még jó lett volna megcsinálni. Ennél sokkal fontosabb, hogy gyermekünkkel közösen végzett ház körüli teendőinket énekelve, mosolyogva, jókedvűen csináljuk, és mindig dicsérjük meg, valamint köszönjük meg neki, hogy segítségünkre volt.

Mindez erősíti a köztünk lévő kiegyensúlyozott kapcsolatot, és emeli otthonunk rezgését, erősíti családunk harmóniáját.
 
• Kertészkedjünk közösen!
Nincs szebb élmény egy gyermeknek, mint amikor a szeme láttára születik meg egy általa elültetett virág, vagy zöldség.

Hallgassuk meg gyermekünk véleményét arról, milyen színei és fényei vannak, miről susog a szellő a fák között. Készítsünk madáretetőt, hallgassuk a madarak énekét!

• Alkossunk kreatívan!
Rövid, ám tartalmas otthoni foglalkozásokkal újszerű élményeket varázsolhatunk, és fejleszthetjük is gyermekünket.

Különösen kedvelik a kéz,-és láblenyomatból készült festményeket. De csinálhatunk velük virágokat, fali díszeket, lámpadíszeket, melyek visszatükrözik otthonunkba lelkünk rezgéseit.

• Ha vihar van....
A vihar hatalmas dörgéseitől és villámaitól a legtöbb gyerek fél. Elmesélhetjük Nekik, hogy minden villámon egy Villámlovas vágtat éppen keresztül, aki varázsfegyvereivel érkezik meg a Földre, elhozva a Földlakóknak a csodákat.

Ehhez nagy szeretettel ajánlom Csillag – Szemek című meseregényem, melyben minden kisgyerek találkozhat az Erők és Erények fegyvereit forgató Villámlovassal, és tündérekkel táncoló testvérével, Emilivel.


 
 

Bátran merjünk új színeket vinni otthonunkba, ezáltal gyermekeink soha többé nem fognak unatkozni, hanem élvezni fogják az otthon töltött időt. Így varázsolhatunk magunk, gyermekeink, és egész családunk számára kiegyensúlyozott, harmonikus életteret.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3182 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x