A gyermeknap mindenkié!
Címlap / Otthon / A gyermeknap mindenkié!

A gyermeknap mindenkié!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, az év legkülönbözőbb napjain. Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban (1920. április 23.), majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben. Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.  

A gyermeknap megünneplésének elsődleges célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. (Wikipédia)
Mi most egy kicsit másként – idézetekkel, mondásokkal, fotókkal - ünnepeljük meg a mindannyiunkban ott élő gyermeket, a kicsiket és a nagyokat egyaránt!


“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Három olyan dolog van, amelyet mindig eltanulhat a felnőtt a gyerektől: hogy kell ok nélkül örülni, hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba merülni, és hogy kell kíméletlenül kiharcolnia magának azt, amit ő akar. - Paulo Coelho
Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. - Véghelyi Balázs
Gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől, hanem alkalmassá tenni őket azok leküzdésére. - Gieter György
Gyermekeinknek köszönhetően nem kell megbánnunk a múltunkat. Ők annak legédesebb gyümölcsei. - Anna Quindlen
Mert az ember – ezt egyre inkább hiszem – csak annyit ér és csak annyira ember, amennyire meg tudja őrizni lelke egy zugában az örök gyermeket. - Márai SándorA legnagyobb ajándék, amit gyermekünknek adhatunk, a feltétlen szeretet, a széttárt karok és egy készséges fül. - Ismeretlen


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1816 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x