Nem nyomtat a nyomtatóm, pedig most cseréltem patront!
Címlap / Otthon / Nem nyomtat a nyomtatóm, pedig most cseréltem patront!

Nem nyomtat a nyomtatóm, pedig most cseréltem patront!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Tudatosság a hétköznapokban: mikor az ember olyan megoldásokat keres és talál is, amelyekkel egyszerűbbé teheti, megkönnyítheti napi teendőit. Ilyen például az "otthoni irodai munka". Vagyis például a nyomtatás. De mi van akkor, ha rájövünk, hogy "nem nyomtat a nyomtatóm"?! Vagy éppen nyomtat, ámde dizájnos: szép egyforma csíkokat is húz magával?! Na, ezeknek a kérdéseknek jártunk most utána.  

 A tintasugaras nyomtatók esetében a nyomtatóban elhelyezett patronban valóban folyékony állapotú tinta található. Ahogy az minden eszköznél lenni szokott az eredeti patronok mellett megjelentek a piacon az olcsóbb változatok is. Így ma már megtalálhatunk utángyártott tintapatront , utántöltött vagy más néven újratöltött festékkazettát és olyan utántöltő szetteket, melyekkel akár otthon mi magunk is elvégezhetjük a patron feltöltését.

Azonban ezeknél a nem eredeti termékeknél lehetnek buktatók.

Az utángyártott tintapatronok esetében, a gyártástechnológiából fakadóan nem lehet probléma, hiszen ezek a darabok szinte ugyanarról a gyártósorról kerülnek a felhasználókhoz. Ezek minősége persze a gyártótól is függ, de alapvetően jól használható darabokról van szó.
A „nem nyomtat a nyomtatóm” felkiáltás akkor szokott sűrűbben elhangzani, ha újratöltött darabokat teszünk a printerbe.

Először is nézzük, hogyan lehet újratölteni egy nyomtatópatront?

Vagy otthon nekilátunk saját kezűleg, vagy van olyan hely, ahol nagyjából hasonlóan az otthoni módszerhez, csak gyakorlottabban töltik fel a patront és persze vannak a valóban „ipari” módon készítik el a nyomtatóparton töltését. 

Abban az esetben, ha mi magunk töltjük újra a patront (erre ma már kaphatók piaci forgalomban olyan töltő szettek, melyek „minden” szükséges eszközt tartalmaznak), a bosszúság borítékolható. Vagy azért, mert már maga a töltés akkora rendetlenséggel, tintapacákkal, kiömlött festékkel, ezáltal pazarlással jár, hogy a próbálkozók nagy része azt kívánja bárcsak bele se kezdett volna az egészbe. Vagy azért, mert hiába csinált mindent a leírások szerint mégis hibaüzenetet kap a nyomtatótól. 

 
 

A töltünk-patront-is helyekről származó nyomatópatronok több rizikófaktort is magukban hordoznak. Sajnos, ha nem azonnal csinálják meg, elképzelhető, hogy összekeverik a festékkazettáinkat, így a nyomtatónk a nem kompatibilis patron hibaüzenetet jelzi vissza. (Ez valójában igen ritka eset, de előfordul.)

Eltekintve ettől a valóban extrém esettől nagyjából hasonló arányban kapunk az ilyen helyeken teljesen jól működő és szépen nyomtató patront és silány minőségű, folyós vagy csíkos nyomtatási képet adó darabot. Azonban ez már önmagában frusztráló, hiszen honnan tudhatjuk, hogy jót kapunk e vagy nem, eléggé zsákbamacska jellegű a dolog.

Amennyiben csak csíkos a nyomtatás, az valószínűleg fúvóka beszáradást jelez, mely a kellemetlenségen kívül nagyobb gondot nem okoz. Azonban, ha a patronból ömlik a tinta (amit sajnos nem fogunk észlelni a patron behelyezésekor, csak a néhányadik nyomtatás után), akkor akár a nyomtatónkat is tönkre teheti.


De honnan tudhatjuk, hogy a töltés minősége megfelelő lesz? Mit nézzünk meg, amikor bevisszük a nyomtató patronunkat az üzletbe töltetni?

1. Csak tiszta környezetben lehet jól utántölteni.
Egyéb esetben félő, hogy szennyeződik a réz érzékelő, ami miatt nem fogja felismerni a gépünk a patront.

2. Álljanak rendelkezésre a megfelelő eszközök.
Hiszen a fúvókák átmérője annyira kicsi, hogy speciális eszköz nélkül a tökéletes tisztítása szinte lehetetlen. Ha úgy marad, akkor lesz csíkos a nyomtatás.

3. Tudják pontosan megmondani, milyen mennyiségű tintát juttattak be a patronba, enélkül várható, hogy a túltöltöttség miatt folyni fog vagy az alultöltöttség miatt kevesebbet fogunk tudni nyomtatni. 


Összességében tehát valóban lehet jó megoldás a nyomtatópatron utántöltés, hiszen a piac többi szereplőéhez képest jobb áron kínálják őket. Azonban érdemes megnéznünk, hogy melyik lesz a valóban olcsó megoldás!

Ha tudatos vásárlóként nemcsak a pénztárcánkra figyelünk, de a környezetünket is igyekszünk megóvni, akkor valóban a fent említettek közül az újratöltött festékkazettával juttatunk kevesebb szemetet a környezetünkbe.

Habár, eltökélt környezetvédőként legjobb, ha a tintasugaras nyomtatók helyett lézernyomtatókkal dolgozunk. Ugyanis azok tonerjeit valóban már a gyártáskor újratölthetőre tervezték, míg a festékkazettákat egyszerhasználatosnak, éppen ezért nem lehet túl sokszor újratölteni, előbb-utóbb újat kell vásárolnunk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3790 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x