Én vagy Ő? Otthon vagy elvigyem?
Címlap / Otthon / Én vagy Ő? Otthon vagy elvigyem?

Én vagy Ő? Otthon vagy elvigyem?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Ma már fényképet készíteni mindenki tud, sőt, szinte napi szinten szokott is. Ezeknek a fényképeknek nagyobb része soha nem kerül ki a maga digitális valóságából, léteznek a mobilon, a felhőben vagy egy pendrive-on, de nyomtatásra legtöbbjük nem kerül. És ha mégis?  

 
Tudjuk, egy részük éppen azért marad a digitális világba zárva, mert a minősége nem megfelelő, másik részük pedig azért, mert nem akarunk még arra is időt és energiát pazarolni, hogy ezeket a képeket átnézzük, kiválogassuk és valamilyen módon kinyomtassuk vagy nyomtattassuk.

 

Azonban néha mégis szükséges egy-egy képet fizikailag is megjeleníteni. Például, ha oda szeretnénk adni a nagymamának az unokáról készült fotót, vagy szerelmünknek egy képet akarunk ajándékozni.

És persze ilyenkor felmerül a kérdés, hogyan is kerüljön ki a kép a gépből?

Mert léteznek ugye olyan helyek, ahol nyomtatnak fotókat, vagy próbálkozhatunk az otthoni (esetleg irodai -persze csak, ha a főnök megengedi) színes nyomtatóval.
Igen, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is.

A fotó előhívó-szolgáltatók jó áron dolgoznak, már persze, ha normál méretű képekről van szó. Ha csak egy-két kép nyomtatásáról van szó, azért nem biztos, hogy be kell ruháznunk egy otthoni színes nyomtatóba, a fotópapírba.

Azonban az is igaz, hogy ezeket meg kell keresni, nem vihetünk oda, csak „publikus” anyagokat. Hiszen ki szeretné, ha egy-egy pikáns képén az előhívóban dolgozók csámcsognának!

A másik megoldás, ha elővesszük a színes nyomtatónkat és azt használjuk. Azonban ez sem annyira egyszerű, ahogy elsőre gondolnánk. Miért? Mert attól még nem lesz fotó minőségű egy kinyomtatott kép, hogy fotópapírt helyeztünk a színes nyomtatónkba!

Persze van az a kép, amit elég csak egy sima papírra kinyomtatni, mert a mama úgyis felteszi a polcra vagy a falra, és nem fogja a pixeleket nézegetni benne, sőt, mivel a látása sem tökéletes már, és a szemüveget sem cseréltette ki már rég, nem is látná, még ha keresné sem.


DE, ha valódi fotó minőséget szeretnénk nyomtatni, akkor már a nyomtató kiválasztásánál is oda kell figyelnünk. Szinte minden gyártónak van olyan nyomtatója, ami akár önmagában, akár multifunkciósként alkalmas fotónyomtatásra. (Gondoljunk csak a Canon Pixma sorozatára, vagy a HP Photosmart-okra, esetleg a Brother MFC darabjaira.)

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Azt, hogy már egy normál 4 színű színes nyomtatópatront használó printer is egészen szép képet adhat nekünk, de ha valóban fotó szintű nyomatot szeretnénk, akkor kell hozzá egy olyan gép, amely 5 darab patront tartalmaz, a normál kék, sárga, magenta, fekete mellett egy második fekete, úgynevezett fotófekete színt is.
Persze ezeket a nyomtatópatronokat, ha olcsóbban akarjuk beszerezni, akkor válaszhatunk utángyártott színes tintapatron változatban is.

Ezeknek az utángyártott patronoknak a minősége is kiváló.

Ha megvan a színes nyomtatónk, a fotópapírunk és a megfelelő képet is kiválasztottuk, akkor már csak nyomtatnunk kell. Azért azt ne felejtsük el, hogy ilyen módon egy-egy kép nyomtatása kissé magasabb költség lesz. Azonban, bármennyire extravagáns képet nyugodt szívvel printelhetünk.


Ezekután, döntse el mindenki, mire is van szüksége. Egy otthoni fotónyomtatóra, vagy inkább elviszi a képeit egy előhívóhoz.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1543 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x