Köszönjük, Nóra néni!
Címlap / Otthon / Köszönjük, Nóra néni!

Köszönjük, Nóra néni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-06

Egy tanárnő "meséje" az iskolában töltött 20 évéről és a szabadságról. -"Sose akartam tanár lenni. Művész akartam lenni. Ki akarna egy neonfényes teremben 8-16-ig gyerekzsivajban dolgozni.Így nem lehet dolgozni. Kész idegbaj. Pisilni sincs az embernek ideje, mert mindig valamelyik tanítvány családi/szerelmi problémáját kell megvitatni vele. Kinek kell ez?"  

"És aztán itt ragadtam 20 évig. Végigjártam az oktatás minden szegmensét, szerintem nincs ember aki jobban értene a mai oktatási formákhoz, mint én.

Művészeti iskola, ahol országos első helyezettek lettünk, waldorf, ahol majdnem osztálytanító lettem, egy kézműves egyesület, ahol berendeztem az új kerámia műhelyt, és az általános iskolák, ahol a történetem játszódik.


Mennyiszer hallottam a gyerekektől, hogy a suli börtön , igen, én is ezt éreztem. Hogy unják, ami ott folyik…, igen, a zseni fiam is magantanuló akart lenni, mert minek bejárni, ha ugyanazt adjak le a tanárok, mint ami a könyvben van.
Hogy csak éljük valahogy túl ezt a hetet. Ezt az évet. Egyedül a társaság kárpótol, de a tanárok nem értenek meg. Anyukám meg fél beszélni velük.

Dehogynem értenek meg a tanárok, hisz ugyanazt élik át, csak ők is félnek.
Portfólió készítés plusz havi 10 ezerért, egyenes út az idegbajhoz.
Statisztikát vezetni az ingyen almáról!! Melyik rohadt, hányat adunk vissza …, természetesen mindent szétosztottam, de az szabálytalan.

Egész jól eltelt így az évünk, volt mindig valami szívatás, ellenőrzés, igazgató hívat, már megint mit csináltam? Dehát nem is csináltam semmit. Akkor miért írtad ki a rajzterem ajtajára, hogy a " kreativitás a szabadság illata"? Ekkora provokatőrt régen láttunk. Keress új munkahelyet, vagy júniustól mi mondunk fel.

Valahogy eltelt, és szeptemberben még mindig ott ültem a tanáriban. Igaz. hogy szívesebben voltam a rajz szertárban, mert a tanerők meg egymást húzzák le, nem elég az alap szopás. Ja, önreflexiós terv 77 indikátorral minden órán? Kettest kapsz a szülőktől a házi feladat értékelésedre, mikor sose adtál fel házit. És a KLIK meg ezt látja rólad? Hogy kettesre értékeltek a szülők. Végülis tök mindegy! De elég sz@rul érzed magad, hisz egy kezeden meg tudod számolni, hogy hányszor köszönték meg a szülők, akik amúgy jobban értenek a pedagógiai módszertanhoz, mint az összes tanár, hogy a gyerekét tanítod évekig. Elég lett volna annyi, hogy köszönjük.

Akkor minek maradsz ott? A gyerekek miatt. Akiktől nem tudtam elköszönni, mikor 20 év után kirúgtak. A Rákosi rendszer módszereit megszégyenítően működik a KLIK. Orrom elé toltak egy papírt, hogy most itt azonnal írjam le, hogy ÉN felmondok. Vagy különben bebizonyítják rólam, hogy beszámíthatatlan vagyok. Ja, és ugye így nincs végkielégítés. Hát megírtam. Remegő kézzel, könnyes szemmel.
Hát ennyi volt. Nem mondom, hogy nem én voltam a belső ellenállás oszlopos tagja, de, mivel ezt nyíltan vállaltam, gondolhatták hogy nem vagyok veszélyes. Nem hátulról sunyin támadok. Igaziból nem is támadtam, csak nevetségessé tettem a hatalmat és nevettünk rajta. Így sikerült csak túlélni a 20 tanévet.

Imádtam tanár lenni, és tudom, hogy imádnivaló tanár voltam. Most már nem sajnálom a volt tanítványaimat, mert tudom hogy készek. Tudom, hogy magukba szívtak annyit, hogy megértik a világot, és boldogulni tudnak benne. Jó volt kísérni titeket az úton. Köszönök mindent: Nóra néni


Update:
azóta nyitottam egy fair trade shopot (Stella Maris☆ star of the sea néven …, most hirdettünk rajzpályázatot gyerekeknek, felnőtteknek, meg logótervezést..., szóval kb. ugyanazt csinálom, mint eddig és sárkányfűárus is lettem: Nóri füvesboltjában. És tervben van egy mesekönyvillusztrálás saját mesénkhez, de ezt már az új hazánkban, Skóciában fogjuk megalkotni..."
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1998 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x