A vírus idején is van segítség a bántalmazott gyerekeknek...
Címlap / Otthon / A vírus idején is van segítség a bántalmazott gyerekeknek

A vírus idején is van segítség a bántalmazott gyerekeknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-13

A gyermekbántalmazás és elhanyagolás a koronavírusos időben még több gyereket, fiatalt érinthet, hiszen a környezetük most nem vagy kevéssé tud odafigyelni rájuk. Fontos tudni, hogy ebben a "bezárkózott" időszakban is tudnak a bántalmazottak segítséget kérni - segélyvonalak és online felület állnak rendelkezésre, ahova az érintettek fordulhatnak.  

Sajnos számos olyan módja van a gyermekbántalmazásnak, amelyek akár egy életre megkeseríthetik a gyerekek életét. A fizikai bántalmazás mellett a lelki erőszak, a verbális abúzus vagy éppen az elhanyagolás, éhezés jelentősége sem elhanyagolható. Kamaszkorban a párkapcsolatokban is jelentkezhet a verbális és lelki fenyegetettség, míg mások a szüleiket látják ilyen helyzetben, ami szintén rossz hatással van a fejlődésükre. Sok fiatal, ha nem is a saját családjában, de egy-egy barátján észleli a jeleket, hogy valamilyen inzultus áldozata lett.

„2019-ben közel 1200 gyermek esett áldozatul családon belüli erőszaknak. A koronavírus idején az érintett gyerekeket/fiatalokat a tanárnő vagy éppen védőnő nehezebben vagy egyáltalán nem éri el, így egyrészt nincs, aki észrevegye a „jeleket”, másrészt az érintettek nem tudják, hogy kihez forduljanak ezekben a helyzetekben”
- mondja Németh Ágnes, rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Elindult a #nehagyd #vansegítség #kérjsegítséget kampány
Telefonszámok, chat alkalmazások bántalmazott fiataloknak

Az érintettek az alábbi elérhetőségeken tudnak segítséget kérni:

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: 116 111, https://kek-vonal.hu/index.php/hu/lelkisegely-vonal

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: 06 80 20 55 20, http://bantalmazas.hu

Yelon (chaten lehet beszélgetni): https://yelon.huAz Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kampányt indított, hogy az érintettek figyelmét felhívja a fenti elérhetőségekre, és arra, hogy nincsenek egyedül a kiszolgáltatott helyzetben. A fiatalokat ma leginkább olyan közösségi platformokon lehet elérni, mint a TikTok és az Instagram. A kampány mellé már számos népszerű hazai TikTok sztár állt, akik önkéntes alapon segítenek.

A #nehagyd #vansegítség #kérjsegítséget kampány immár több mint 100 ezer fiatalt ért el. A kampányban résztvevő influencerek: Szász Dorina, Szászné Nikoletta, Szender Milán, Liszkai Márk, Makovics Tina, Bálint Tibor, Makk Adrienn, Nasz Dani, Szilágyi Cintia, Gódor Titanilla, Török Vanessza, Csizmár Richárd, Sóvári Márk.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1839 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x