A holisztikus nevelés kevésbé ismert titkai
Címlap / Otthon / A holisztikus nevelés kevésbé ismert titkai

A holisztikus nevelés kevésbé ismert titkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

Amikor megszületik a csemeténk, főleg ha az elsőről van szó, akkor mindenki igyekszik a legjobb anyává, apává válni a nevelésében. Ezért gyakran dilemma, hogy milyen vonalak mentén neveljük a gyermekünket. Mit tegyünk, hogy a tudata és a személyisége megfelelően fejlődjön és a lehető legjobbat hozzuk ki belőle? Erre az egyik legjobb válasz a holisztikus gyermeknevelés.  

 A holisztikus nevelés – nem csak a test, a lélek is fontos

 

Sok spirituális beállítottságú szülésznő és dúla vallja, sőt bizonyítja, hogy a kicsik már a születés előtt erősen kötődnek az anyjukhoz, megérzik annak lelki problémáit. Több kutatás kimutatta, hogy stresszes várandósság alatt a jövevények sokkal érzékenyebbek lehetnek a különféle stresszhatással járó ingerekre, mint azok a babák, akik nyugodt körülmények között fejlődhettek. 
 
Ez azt bizonyítja, hogy gyermekünk már a hasunkban mélyen érzékeli a lelkiállapotunkat. Ezért nagyon fontos, hogy a kicsik azt érezzék, mi rendben vagyunk, jól vagyunk. Ha ez nem mindig volna így, akkor inkább tanuljunk meg néhány technikát, például meditációt az egyensúlyunk visszaállítására. A magzat ugyanis már pár hónapos korától érezni fogja a hasban is ezt a kilengést. A meditáció önmagában hasznos, és később ezt olyan szintre fejleszthetjük, hogy együtt meditálhatunk a kicsinkkel. Akár még akkor is, ha tisztába tesszük épp, és használnunk kell a pelenkázó felületét vagy a fürdőkádat közben. A meditatív állapot eléréséhez idővel nem kell csendben ülnünk, bármilyen cselekedet által kihasználhatjuk a fókuszáltságot a tudatunk egyensúlyának visszaállítására.
 

Szenzitivitás, avagy az anyai megérzések kiélesítése

 


Sajnos a modern ember már nem rendelkezik azzal a tűpontos intuícióval, amivel eredetileg bírhatott. Egyszerűen a tudatunk és az életmódunk elvitte a fókuszt arról, hogy valóban élesen tudjunk érzékelni. Amikor a csemeténk megszületik, ez az érzékelés felerősödik, a kötelék erőssé válik és olyan megérzések birtokába kerülhetünk, amiket korábban soha nem tapasztaltunk. Ezt hívják sokan anyai ösztönnek, vagy anyai megérzésnek. Ezt a képességet pedig igenis lehet élesíteni, méghozzá gyakorlással. Tanuljunk meg érzékelni meditáció alatt, kiürítve a tudatunkat, például érezzük a babánk hangulatát. 
 
Ezt pont általa lehet a legjobban gyakorolni, hiszen idővel a bizonyítékok megerősítést vagy cáfolatot adnak. Használjuk ki a csecsemőnkkel töltött időt arra, hogy újra visszataláljunk ehhez az ősi érzékelési módhoz. Később még sok más területen is hasznosíthatjuk majd.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1142 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x