Ötletek, hogyan tedd színesebbé a szoba falát
Címlap / Otthon / Ötletek, hogyan tedd színesebbé a szoba falát

Ötletek, hogyan tedd színesebbé a szoba falát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Ma már nem divat a fehér fal, mindenki igyekszik a saját ízlésének és egyéniségének megfelelő színűre festetni vagy festeni lakásának a falait. A lehetőségek tárháza végtelen. Nagyon sokféle készre kevert szín található a festékek kínálatában, de lehetőségünk van egyedileg elképzelt szín kikevertetésére is. Ebben az esetben érdemes az ott lévő szakemberek véleményét is kikérni, mivel az a jellemző, hogy a próbafestés után a vásárók általában 2-3 árnyalattal világosabb színt választanak. Ha marad a festékből, azt javításra még sokáig fel lehet használni.  

 Megoldások a szoba falának hangulatosabbá tételére


Lehet azt is egy megoldás, hogy csak az egyik falat vagy a szoba egy részét fested le, a többit tapétázod vagy burkolod valamilyen divatos anyaggal. Esetleg valamilyen falmatricát használsz a falmatrica webshop kínálatából. Nagy választékukból biztosan találsz neked megfelelőt.

 


Célszerű előre eltervezni, hogy milyen alapszínhez milyen témájú falmatricát szeretnél tenni. A lakásdekorációnak ez a formája kicsi ráfordítással hoz létre egy új enteriőrt, ráadásul festés vagy tapétázás nélkül, a felfordulással járó kellemetlenségek kiküszöbölésével tudsz a megunt falból valami újat, valami divatosat kihozni.

Milyen anyagból készülnek a falmatricák?


Ugyanúgy mint a hagyományos matricák készülhetnek műanyagból, papírból, szivacsból.Mintázatukat tekintve vannak gyerekek számára készült és felnőtteknek tervezett falmatricák. A mostanában forgalmazott matricák művészi grafikák alapján is készülhetnek, nagy UV ellenállósággal, tartós és minőségi alapanyagokból állítják elő ezeket. Csodálatos élményt adhat egy velük megváltoztatott lakás, ha azt megfelelően választják ki.
 

Milyen egyéb megoldások vannak a falak díszítésére?


Természetesen bármilyen alapra, legyen az tégla, kő, üveg, csempe felrakható. Díszíthetsz vele akár villanykapcsolót is. De nemcsak a fal színével és mintázatával lehet színesebbé tenni egy szobát. Választhatsz színes függönyt vagy drapériát, készíthetsz ugyanabból az anyagból színes díszpárnát, sőt ezekből több garnitúrát télre,nyárra, valamelyik ünnepre. Lehet bármelyik alkalmazott színből egy nagyobb vagy több kisebb szőnyeget vásárolni, ágytakaróval feldobni az ágyat.

 

Lehet, sőt mostanában nagy divat az élő és a művirágok alkalmazása is a helyiségekben. Minél több zöld növényt helyezel el a lakásban, annál inkább behozod a természetet az otthonodba. Ha kevés a tároló helyed, színes dobozokkal, kosarakkal tudod pótolni.

 

Rakhatsz a falra családi képeket akár színes keretben, vagy tájképeket natúr fa keretben. Több helyre tehetsz lámpákat, a kanapé, az ágy mellé, fotel mellé,ezek is lehetnek színesek az enteriőrbe illőek, de használhatsz gyertyatartókat esetleg mécseseket, füstölőket is.

 

Nagyon sokféle lehetőséged van szobád színesebbé tételre, azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bármilyen változtatás akkor válik kellemessé, széppé ha az alkalmazott színek összhangban vannak egymással. Magyarul: a kevesebb néha több.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)
 
 
[ 1820 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x