Elhasználódott bútorok: mikor érdemes lecserélni őket?
Címlap / Otthon / Elhasználódott bútorok: mikor érdemes lecserélni őket?

Elhasználódott bútorok: mikor érdemes lecserélni őket?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Egy bútorcserének alapvetően számos oka lehet. Ilyen például, ha otthonunknak új stílust szeretnénk kölcsönözni, vagy nagyobb pénzösszeg állt a házhoz, de az is lehet, hogy egyszerűen csak az adott darab megérett a cserére. Nehéz konkrét és objektív időt mondani, ami után érdemes egy-egy darabot lecserélni. Van azonban néhány olyan jel, amelynél már tanácsos elgondolkodni a cserén. Cikkünkben összeszedtük, milyen jelei vannak annak, ha eljön a búcsú ideje és meg kell válnunk valamelyik bútorunktól.  

Szembetűnő jelek

Kezdjük talán azzal, ami a legnyilvánvalóbb: az elhasználódás. Szemmel látható, ha egy bútor már az utolsókat járja. Amikor egy ágykeret több helyen is kopott, az ágy matraca már kényelmetlen és itt-ott besüpped akkor is, ha nem fekszünk rajta, vagy amikor a fiók beragad, a szekrényajtó nyikorog és még sorolhatnánk. Ezek mind olyan jelenségek, amelyek habár nem akadályozzák a bútort abban, hogy ellássa funkcióját, mégis nagyon bosszantó lehet számunkra. Persze nem kell azonnal pénzt költeni, megpróbálkozhatunk a megjavításukkal is. Amennyiben viszont ez már nem lehetséges, mindenképp érdemes fontolóra venni egy újabb darab beszerzését.

Biztonsági tényezők

Amíg egy nyikorgó szekrényajtó csupán bosszantó, addig vannak olyan bútor hibák, amelyek balesetveszélyesek is lehetnek. Ilyen például, ha egy szék lába nem stabil, mozog. Ilyen esetben teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor adja meg magát végleg akár egy kisebb súlyú személy alatt is. Nem érdemes megvárni, míg baj történik, cseréljük le inkább minél hamarabb! Ugyanez a helyzet, ha a szék ülőrészével van gond. A faszékek például sokszor felhasadhatnak, megrepedhetnek, ami szintén sérülésekhez, akár súlyosabb karcolásokhoz is vezethetnek.



Hova tegyük a régi bútorokat?

Az első ötletünk talán az, hogy a legközelebbi lomtalanításkor mehetnek is ki az utcára. Amennyiben a bútoron található hiba testi épséget is veszélyeztet, tényleg ez lehet a legjobb megoldás, vagy pedig azonnal elszállíttatni. Azonban ha erről szó sincs, csupán bosszantó meghibásodások vannak jelen, az még nem azt jelenti, hogy egyből kukában a helye. Más ugyanis remek hasznát veheti, így az egyik legjobb megoldás, ha eladományozod ezeket a darabokat. Ha erre valamilyen okból nincs lehetőséged, újra is hasznosíthatod ezeket a bútorokat. A neten ma már számos videó érhető el arról, hogyan tudsz kreatív módon akár egy teljesen új darabot varázsolni belőle.

Amennyiben mégis az új bútor vásárlása mellett döntesz, érdemes az AMI bútorok webáruházban körülnézned. Bútoraikat saját asztalosaik készítik precíz odafigyeléssel, minőségi, valódi fa alapanyagokból.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 675 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x