Kezdődnek a tavaszi kerti munkák - ezekre lesz szükséged!...
Címlap / Otthon / Kezdődnek a tavaszi kerti munkák - ezekre lesz szükséged!

Kezdődnek a tavaszi kerti munkák - ezekre lesz szükséged!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

A tavasz és a jó idő beköszöntével a kerti teendők is jelentősen megsokszorozódnak: indul a zöldségek palántázása, a virágok ültetése, a fák permetezése és a gyep rendbetétele is.  

De mikre is lesz szükséged a kerti munka során? Összegyűjtöttünk néhány hasznos kerti felszerelést és tippet, melyek segítenek abban, hogy a kerted mindig ápolt és egészséges legyen!

Találd meg a kerted számára ideális locsolócsövet!

A zöld és élettel teli kert alapja a megfelelő öntözés! Tudnod kell, hogy a növényeidnek pontosan mennyi a vízigénye és milyen rendszeresen kell őket locsolni. Ehhez pedig rendelkezned kell a szükséges eszközökkel: a kerted számára tökéletes locsolócsővel.
 • Gondold át, hogy a kertben hol és milyen vízvételezési lehetőséged van!
 • A locsolócső hosszát mindig igazítsd a kerted méretéhez! Ha kisebb területen dolgozol, akkor az 50 méteres slag helyett, lehet egyszerűbb lesz több rövidebb öntözőcsővel dolgozni.
 • Olyat válassz, aminek vastag, erősen szőtt és csavarodásmentes anyaga van, így biztosan nem törik el a cső, ráadásul a víz is könnyen fog áramolni benne.
 • Az átmérő kulcsfontosságú! Fél- egy- és háromnegyed colos átmérőjű csövek közül válogathatsz. Minél vékonyabb az átmérő, annál kevesebb víz fog kijönni, ezért ha például nagy területen kell locsolnod, akkor valószínű hatékonyabban tudsz majd öntözni a nagyobb átmérőjű locsolókkal.Védd meg a veteményesed napelemes állatriasztóval!

A növények ültetésekor érdemes gondolnod a védelmükre is, hisz a rágcsálók, a madarak és a háziállatok könnyen tönkretehetik a kemény munkával termesztett zöldségeket. Egy állatriasztóval viszont könnyen távol tarthatod a nemkívánatos betolakodókat.

A riasztó szenzora érzékeli a növények körüli mozgást és beindítja az ultrahangos hangszórót, amely az állatok számára igen kellemetlen hangullámon működik. Ártani nem árt nekik, viszont a zavaró hullám elriasztja őket. Ráadásul mivel ezek a riasztók sokszor napelemmel működnek, rendkívül praktikusak. Nem kell hálózati csatlakozás vagy elem hozzájuk, így környezetbarát, gazdaságos megoldást nyújtanak.

Ezekre a szerszámokra tuti szükséged lesz tavasszal!

Az otthoni szerszámkészleted állapotát a kerti munkák megkezdése előtt mindenképp ellenőrizd, hogy ha valami hiányzik, azt még időben be tudd szerezni! A következőkre biztosan szükséged lesz:
 • ásó,
 • kapa,
 • gereblye,
 • védőkesztyű,
 • metszőolló,
 • ültetőkanál,
 • fűnyíró.
Fontos, hogy a koszos vagy berozsdásodott eszközöket alaposan tisztítsd meg, a kicsorbult éleket pedig óvatosan élezd meg!
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 265 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x