A tested csak a tied! Egy könyv, amit minden gyereknek jó volna...
Címlap / Otthon / A tested csak a tied! Egy könyv, amit minden gyereknek jó volna ismernie

A tested csak a tied! Egy könyv, amit minden gyereknek jó volna ismernie

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Minden szülő rémálma, hogy gyermeke szexuális visszaélés áldozata lesz. Tőkés Ildikó óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló mesekönyve ezt a fontos témát boncolgatja.  

A statisztikák szerint Európában minden ötödik(!) gyereket ér 18 éves koráig szexuális zaklatás, és az esetek több, mint 90%-ban a gyerek ismeri az elkövetőt (apa, nagybácsi, szomszéd néni, stb.)

„Két kislány anyukájaként egy ilyen kaliberű statisztikával szembesülni nem túl megnyugtató. Így második könyvem témájaként szintén egy olyan tabut választottam, amelyről Magyarországon még nem jelent meg mesekönyv”, foglalta össze röviden a könyv keletkezésének történetét Tőkés Ildikó

A tested csak a tied! alapvetően egy ovis és kisiskolás korosztálynak szóló mesekönyv, amelynek központi témája a fehérnemű szabály.

Fannival egy nap különös dolog történik az oviban: egy csoporttársa arra kéri, mutassa meg neki a bugyiját. Ez az, amitől minden szülő retteg: hogy gyermeke szexuális visszaélés áldozatává válik. A nyílt szülő-gyermek kommunikáció a testünket érintő kérdések kapcsán (is) kulcsfontosságú. De hogyan is kezdjünk neki?

Fanni története tökéletes kiindulópont lehet a „fehérnemű szabály” ismertetésére ovis korú gyermekeknél. A történet anélkül érinti a sokszor tabuként kezelt témaköröket, úgy mint intim testrészek, bizalmi kör, érintések, hogy kellemetlenül éreznénk magunkat vagy éppen félelmet keltenénk a gyerekekben. Hazánkban a mai napig tabu témának számít a testünk és a szexualitás, pedig a visszaélések megelőzésének egyik legfontosabb alappillére a nyílt szülő-gyermek kommunikáció.Tőkés Ildikó mesekönyve
  • anélkül beszél tabuként kezelt témákról, hogy kellemetlenül éreznénk magunkat közben,
  • beszélgetési alapként szolgálhat a testünket illetően,
  • megfelelő kezdés lehet a kisebbek szexuális neveléséhez, edukációjához,
  • anélkül hívja fel a figyelmet a lehetséges veszélyekre, hogy félelmet keltene.

Tőkés Ildikó könyve nem egy szájbarágós felvilágosító könyv. „A másik dolog, amit pedig mindenképp el szerettem volna kerülni, hogy a gyerekek azt gondolják, minden sarokban veszély leselkedik rájuk” – tette hozzá a szerző.

A tudás önbizalmat és bátorságot ad, amik a nemet mondás képességének legfontosabb alapjai. A könyv célja, hogy beszélgetési alapként szolgáljon a saját testünkről és arról, ki és milyen körülmények között érhet hozzá. Fanni története tartalmasabbá teheti az otthoni beszélgetéseket, hozzájárulva a gyerekek egészséges testtudatának kialakulásához.

A hiánypótló könyv Gyöngyösi Marianna rajzaival illusztrálva jelent meg. Tőkés Ildikó eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kapott olvasóitól, illetve olyan anyukák is köszönetet mondtak a könyv létezéséért, akik saját maguk szexuális zaklatás áldozatai voltak gyerekként.

„Álmomban sem gondoltam, hogy milyen fontos beszélgetéseket fog elindítani ez a könyv, illetve hogy mennyi személyes történetet fogok így megismerni”, árulta el a szerző.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

 
 
[ 1834 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x