HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22
Címlap / Otthon / Kutyás terápiák

Kutyás terápiák

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22

Szinte mindannyiunknak eszébe jut erről "vakvezető" kutya, a katasztrófa-kutyák, mint a híres Mancs, vagy éppen a mozgássérülteket segítő speciálisan kiképzett ebek. Azonban a gyógyító terápiákban nem csak ilyen magas fokon képzett állatok vehetnek részt 

 

Szinte mindannyiunknak eszébe jut erről „vakvezető” kutya, a katasztrófa-kutyák, mint a híres Mancs, vagy éppen a mozgássérülteket segítő speciálisan kiképzett ebek. Azonban a gyógyító terápiákban nem csak ilyen magas fokon képzett állatok vehetnek részt. Sokan a terápiás (szociális) kutyáktól valami produkciót várnának, noha ezek a nagyon okos állatok valójában nem cirkuszi ebek. Akár az Ön kedvence is lehetne terápiás kutya?


Civilek és kutyák a kórházban!
Hazánkban ez a legtöbb helyen még sikoltozást vált ki minden jóérzésű orvosból, ám reméljük, nem sokáig! Külföldön a terápiás és különböző intézményeket látogató állatok gazdái – akik főleg önkéntes civilek - szinte népmozgalomként látogatják a különböző intézményeket (kórházakat, óvodákat, iskolákat, öregek otthonait), hogy az ott lakók kapcsolatot teremthessenek az állatokkal és ezáltal hangulatuk, egészségük javulhasson, vagy megismerhessék a helyes állattartás módját. A program szervezett módon működik.

Gyógy-kutya, gyógy-paci receptre
Az állatokkal végzett terápiás munka fő célja, hogy az állat utat – „csatornát” – nyisson a sérült ember felől a programvezető felé, vagy fejlessze a sérült ember mozgáskoordinációját. Az állat mindkét esetben jelentős motivációt jelent a célzott személy számára. Erre a munkára több állatfajt is alkalmaznak, de csak kevésnek vannak olyan kiemelkedő tulajdonságaik, amelyek e munkát elősegítik. A legismertebb terápiás állatok a lovak és a kutyák.

A kutya tartása a terapeuta (a terápiát végző személy) közvetlen környezetében, akár lakásában megoldható és nem igényel olyan magas összegeket sem, mint például a lovas terápia. A kutyát az teszi alkalmassá ezekre a feladatokra, hogy régóta kapcsolatban van az emberrel, nagy a kommunikációs készsége, könnyű tanítani és nevelni, ennek pedig az az alapja, hogy az embert fajtársának tekinti.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[4760]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x