Szuperszingli kurzus
Címlap / Pasizás / Szuperszingli kurzus

Szuperszingli kurzus

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Az érettségit követő nyár volt. Szakítottam az akkori szerelmemmel, ez elég mindennapos a viharos tinédzser években, és Ákossal - aki a mai napig a legjobb barátom - töltöttem a diák munkát követő délutánokat és estéket.  

Minden nap elmentünk valahova, hol moziba, hol valamilyen szabadtéri programra, hol sörözni, hol egyszerűen csak a városban csatangoltunk, végigjártuk a cukrászdákat, végigsétáltuk a parkokat és az egyik finomillatú kora estén a Duna parton a világirodalom legszebb szerelmes verseiből olvastam fel neki. Meg is lett az eredménye… új szerelem talált rám másnap a buszon…

Azóta folyamatosan párkapcsolatban élek, de a szinglilét csodás hetei csak nem mennek ki a fejemből. Nem egyszerűen azért, mert nagyon boldog voltam és akkoriban semmi nem lehetett volna tökéletesebb, hanem mert rengeteg dolgot megtanultam magamról és a kapcsolatokról. Ezeket a tapasztalatokat pedig minden egyes kapcsolatomban kiválóan tudtam alkalmazni, és amikor úgy éreztem, hogy kinőttem az aktuális szerelem kereteit, egyszerűen tovább álltam és könnyedén újabb szerelem napsugaraiban fürdettem magam.

Szerintem ugyanis a szerelem egyáltalán nem vak madár, amely a véletlen fészkébe rakja tojását. Igenis rajtunk áll, hogy ránk talál vagy sem, és csak arra tud rátalálni, aki készen áll a befogadására. Az a bizonyos „készen állás” pedig bőven többet jelent, mint hogy itt vagyok Hercegem, III. emelet, 14-es kapucsengő…

Meggyőződésemmé vált, hogy a jó párkapcsolat titkai a szingli élet alapjaiban vannak lefektetve, s ez kizárólag azért nem látszik mindenki esetében, mert állandóan a szingli lét ROSSZ aspektusaira figyel, aki pedig állandóan a hibákra koncentrál, az mindenben a hibákat keresi és találja meg s így önmaga ellenségévé válik. Szingli életem rövid pályafutása alatt olyan nagy értékű ritka tudásra tettem szert, amit a mai napig hangoztatok a baráti körömben, főleg azon barátnőim körében, akik férjhez akarnak menni… Ugyanis párt találni, férjhez menni tudomány, az iskolapadban megszerzett tudásnak pedig az igazi próbája a való élet! Mi lehet ennél csodálatosabb kaland?
 
 
És Isten megteremté a Szinglit!

A Szingli nő a lehető legegyszerűbb módon keletkezik, szélsőséges esetben sosem volt párkapcsolata, átlagosabbnak mondható esetben szakított a pasijával, vagy a lehető legcsúnyább helyzetben (persze lehet, hogy ez a legszerencsésebb kimenete az ügynek, csak ekkor még nem látszik): Őt hagyták el. Bármi is legyen az oka, a végeredmény ugyanaz, ami egy átlagos szingli szájából így hangzana: egyedülálló nő, akinél találtak jobbat – esetleg –egyedülálló nő, akinek elege lett a másikból, és úgy döntött inkább egyedül folytatja az életét. Az én olvasatomban egészen másról van szó! Én úgy látom, hogy bármiért is fejeződött be a kapcsolat, emelt fővel kell elvonulnunk.

Kezdjük a legmegalázóbbnak TŰNŐ szituációval: ha minket hagytak el egy másik nő miatt. A legfontosabb tudnivaló ezzel a helyzettel kapcsolatban, hogy nem azért történhetett meg velünk az eset, mert nem vagyunk elég jók vagy szépek, vagy egyáltalán! Egészen egyszerűen fel kell fognunk, bármilyen nehezünkre is esik, hogy ez a történet nem rólunk szól, részesei sem vagyunk az eseményeknek. A lehető legnagyobb tévedés azt hinni, hogy ha elhagynak minket az azért van, mert alkalmatlanok voltunk a kapcsolatra. Egyszerűen azért történik meg, mert egyrészt ilyen az élet – képzeljük csak el, ha előző kapcsolataink nem értek volna véget és még mindig ugyanazzal az öt vagy tíz évvel ezelőtti pasival kellene együtt lennünk – kevés ennél nagyobb tragédia történhetne meg velünk.

Vagy azért, mert kinőttük a kapcsolat kereteit, új emberre, új élményekre van szükségünk –  de sajnos az emberi természet nem szívesen hajlik a változások felé és inkább ücsörgünk egy jól bejáratott rossz kapcsolatban, minthogy önként vállaljuk a szinglilétet.

Vagy egészen egyszerűen nem ad már semmit számunkra a kapcsolat, amelyben benne vagyunk és a másik fél hajlandó felvállalni a formabontó, hálátlan szakító szerepét.
Sok mindenről szólhat egy szakítás, egy valami azonban biztos, a saját alkalmatlanságunkról NEM!!!

Ha párunk beleszeret egy másik nőbe, az fejezi ki legkevésbé, hogy velünk valamilyen gond lenne, ugyanis ebben a történetben tulajdonképpen benne sem vagyunk. Ebben az esetben a férfi, mint érző emberi lény szerelemre lobban valaki iránt, ugyanúgy, ahogy annak idején belénk szeretett…

Fordított esetben nem is néz ki olyan rosszul ugyanez a helyzet, ugye? Ha belegondolunk abba, amikor mi szerettünk bele valaki másba, őszintén, ártatlanul, láthatjuk, hogy akkori párunk sem tehetett arról, hogy megláttunk valakit, akinek az illata, a közelsége, a mosolya ellenállhatatlan volt számunkra. Egyszerűen nem róla szólt a sztori, hanem rólunk és az új szerelemről. Nem ő változott meg, hanem mi, MI lettünk szerelmesek! Ez pedig teljes mértékben független volt akkori partnerünktől, ugyanis szerelem ellen senki nem kap oltást, sem ő, sem mi! Az élet a változásról szól, saját belső változásunkról és a körülöttünk zajló világ folytonos körforgásáról, ahogy mondják: egyszer fent és egyszer lent… Mi lehetne ennél valóságosabb? Az egészséges, hiteles életnek bizony törvényes velejárója, hogy nem lehetünk állandóan a csúcson, nem sikerülhet mindig minden úgy, ahogy elterveztük és az is, hogy ezt képesek vagyunk elfogadni és alkalmazkodni a változásokhoz.

A szinglivé válás pedig az egyik legdinamikusabb, legizgalmasabb pontja egy kapcsolatnak. Ugyanis abban a pillanatban végtelen a lehetőségünk a tekintetben, hogy kibe legyünk szerelmesek – azzal a helyzettel ellentétben, amikor párkapcsolatban élünk, hiszen akkor adott a szerelmünk „tárgya”. Az egyetlen problémát az jelenti, hogy - had szólaljon meg belőlem a vallásfilozófus buddhista - ebben a krízishelyzetnek megélt állapotban csupán azt az egyetlen egy dolgot látjuk, hogy vége lett a kapcsolatnak. Buddha szerint a tudatunknak tér természete van, ami kb. annyit jelent, hogy végtelen. A végtelen pedig minden pillanatban végtelen kreativitást és lehetőséget tartogat számunkra. Ha el tudjuk venni tekintetünket arról a tényről, hogy hirtelen szinglik lettünk és az milyen borzasztó dolog, s hagyjuk, hogy megmutatkozzon a világ többi része is, rájövünk, hogy hihetetlen szerencse ért minket.

Nem tagadom, hogy a magam részéről többnyire én is világvégének éltem meg minden szakítást. Itattam az egereket, fárasztottam kedvenc barátnőimet az épp múló szerelem legszebb pillanataival (amit már vagy milliószor hallottak azelőtt is), tömtem magamba a süteményeket (na tessék, nem elég a világvége, még pár kilót pluszban rádobtam a krízisre), vagy éppen nem bírtam enni és a végelgyengülés külső és belső tüneteit produkálva rémisztgettem szeretteimet… Szóval sok mindent tettem, amit nem élveztem, nem vitt előre, nem oldotta meg a helyzetem és jobb kilátásokkal sem kecsegtetett…

Aztán a következő olyan helyzetben, amikor valamiért egy pillanatra megfeledkeztem az önmagam számára kötelezően előírt lelki sanyargatásról és önsajnálatról, megláttam, hogy mennyi minden létezik még a világon az én ÓRIÁSI, MEGOLDHATATLAN problémámon kívül!  

Egyszer csak azon kezdtem töprengeni, hogy mit kezdjek azzal a rengeteg szabadidővel és űrrel, ami az életemben keletkezett. Természetes, hogy először alaposan elsirattam azokat a programokat, amik eddig az életem szerves részét alkották. De aztán rájöttem, hogy rengeteg dolgom van, rengeteg olyan dolgom, amit az elmúlt időszakban elhanyagoltam, mivel az idő, az energia, a figyelem a párkapcsolatomnak kellett. És időszerűnek tűnt, hogy mindezekkel azt a valakit ajándékozzam meg, aki a legjobban megérdemli: saját magamat!


www.agathaseymour.com


Képek:
www.dreamstime.com - The beautiful ...
www.dreamstime.com - Woman sad


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 876 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x