Használd az érzelmi GPS-ed!
Címlap / Pasizás / Használd az érzelmi GPS-ed!

Használd az érzelmi GPS-ed!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Nézd meg a természetet, és mindenre megadja a választ. Jön egy mennydörgés, a vihar sötétbe borít mindent, az ablakból pedig arra leszel figyelmes, hogy belecsap egy villám a fába, aminek ágai tucat számra hullnak alá a semmibe. A fa meg csak áll tovább, közben felszív mindent a föld mélyéből, ami ahhoz szükséges, hogy régi fényében tündököljön. Aztán észre sem veszed, és új ágakat növesztett a régiek helyébe. Mert nem gondolkodik, csak teszi a dolgát. 

Ő nem adja fel. Nem törődve fájdalmával harcol tovább. Mert neki dolga van. Ő nem ismeri azt a szót, hogy meghátrálni. Addig küzd a maga módján, amíg el nem fogy minden ereje. De csak akkor, csakis akkor dől ki, vagy korhad el.

Nézz körül. Valószínű, hogy ezzel a fajta hozzáállással nem sűrűn találkozol a nagyvilágban. Mert mindenki sajnáltatja magát, kínlódik, és saját hülyeségének mocsarában dagonyázik, mígnem teljesen bele nem fullad. Letörik az egyik águk, és hónapokon át jajgatnak felette, ahelyett, hogy pótolnák, vagy begyógyítanák azt, ami hiányzik. Kirángatni őket ebből az állapotból teljességgel lehetetlen.
Ahogy kellene
 
Egyszerű. Nem mertek azzal foglalkozni, ami a dolguk. Megállás nélkül másoknak akartak megfelelni, ellentmondva a természetnek, hit nélkül tengődtek napról napra. Belőlük lettek a "felnőttek", akiknek döntő többsége - főleg itt Magyarországon - örökre bezárkózott. Nekik maradtak a  hitetlenségből táplálkozó megoldás nélküli problémák.

Az az ember, aki mer hallgatni az érzéseire, rossz úton nem járhat. Képtelenség, hiszen minden a szíve mélyéről tör elő. Nézd meg a világ legsikeresebb embereit. Nem a pénz miatt kezdték el azt csinálni, amit csinálnak. Egyszerűen élvezik, hogy sajátságos módon kifejezhetik magukat, és örömöt okozhatnak ezzel másoknak. Vagy hogy a maguk módján könnyebbé tehetik mások életét. Ennyi az egész.

Ha pedig mersz adni a szívedből, akkor sok-sok tucatnyi, apró szívecske érkezik vissza hozzád. Te pedig nem is érted, ugyanis amit Te adtál, az számodra semmiség volt. Te csak tetted, amit tenned kellett, viszont valakinek ez az életét jelentette. Odahelyezted azt a valamit a kezébe, ami már rég hiányzik az életéből.

Amiben nincs benne a szíved, az mű és nem igazi. Amit kizárólag a pénzért hajszolsz, az nem fog működni. Akárhogy is legyen. Igazságtalan lenne, ha az élet a csalókat pártolná.
 
Bátorságpróba vs. menekülés?
 
Na de térjünk vissza az érzésekhez. Ha elég bátor vagy, és fejlett az érzelmi intelligenciád, akkor mersz hallgatni rájuk. Mert jeleznek. Ha rosszul érzed magad egy kapcsolatban, lépj. Ki. El, vagy bárhová. De ne hagyd, hogy tovább mérgezze az életedet. Persze lehet, hogy másnap, tiszta fejjel már teljesen máshogy érzed, és ha tehetnéd, visszacsinálnád az egészet, de javaslom ne csinálj  (finom leszek és nőies: ) feneket a szádból. Felelősséget kell vállalnod az érzéseidért, mert nem játszhatsz a másikkal.

Előfordulhat, hogy könnyedén otthagysz csapot papot, egy új élet megkezdésének reményében, miközben a másikkal nem törődve haladsz tovább, és bele sem gondolsz, hogy mi van akkor, ha neki az elválás nem megy olyan könnyen, mint neked, aki a perc töredéke alatt csomagolja össze két szekrénynyi ruháját. Hátranézni meg nem fogsz, mert Te sem akarod látni a magad után hagyott romokat. Ha meg mégis megtennéd, abban a pillanatban valami mélyen bele nyilal a szívedbe… Nem érzed pontosan, de talán még is sikerül felismerned.. Igen. A lelkiismereted az. Látnod kell ahhoz, hogy rádöbbenj, mit okoztál. Te meg persze nem akarod látni. Inkább a gondolkodás nélküli, „csak előre és ne nézz hátra” szellemében törsz előre.
 
 
Ha megélted a fájdalmat

És igen. Elképzelhető, hogy egyik nap még egy ovist megszégyenítő, kínkeserves hisztérikus sírás közepette hajtod álomra a fejed, ébredsz fel, majd megnyújtod a szundit, mert még mindig itt vagy. Semmi sem változott, ezt az egészet pedig köszönöd, de nem kéred. Aztán történik valami. Kinyitod a szemed, és mintha a tegnap meg sem történt volna. Hirtelen minden tovaszállt, akár egy rossz álom. Eltűntek az érzések, az emlékek...  Minden. Nem is érted hová lettek, csak a mosolyt, és a szívből jövő, alaptalan boldogságot érzed a tegnapi sós ízű könnycseppek helyett. Mert végigcsináltad.

Ugyanis egy mélypont csak akkor érhet véget, ha 100%-osan megéled. Bármi is történik, légy jelen benne. Ne menekülj előle, mert azzal csak ártasz magadnak. Besöpörni a szőnyeg alá… Ez aztán a felnőttes viselkedés! … aztán jön a nagytakarítás, amikor felemeled, és a saját mocskodba fulladsz bele… Hát, tudod… Ahogy érzed.

Add ki a dühöt és a fájdalmat magadból. Beszélj róla addig, amíg meg nem unod, és másokat az őrületbe nem kergetsz vele (a többiekkel szemben gyakorolt tolerancia is motiválhat), zokogj addig, amíg bírsz, de akkor aztán szívből, keservesen, akár egy kisgyerek. Hiszen csak így űzheted ki magadból a rosszat. Ez az egyetlen járható út. És az emberek mégsem ezt választják.

Képek:
www.dreamstime.com- small tree..
www.dreamstime.com- heart
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 777 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x