Inkognitóban
Címlap / Pasizás / Inkognitóban

Inkognitóban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Az inkognitó kifejezést általában olyan személy kapcsán használjuk, aki valós személyazonosságát valamely oknál fogva épp titkolni igyekszik. Az, aki inkognitóban van, aktuálisan egyfajta fedőnév mögé rejtőzik. A kérdés csupán az, vajon mi oka lehet erre.  

A FELFEDEZÉS MINT MOTIVÁCIÓ

Vajon gondolkodtunk-e már azon, miért tűnik mindig olyan vonzónak az ismeretlen?
Eltűnődtünk-e azon, miért hajtotta mindenkori őseinket olyan elvakultan a földrajzi felfedezés, a kulturális megismerés vágya? Hogy vajon miért tűnik mindig édesebbnek az, ami még nem kézzel fogható?

Az embert születésétől fogva hajtja a felfedezés vágya.
Ez biztosítja számára azt a belső hajtóerőt, melyből energiát merít a tanulás során. Életünk ugyanis nem más, mint folyamatos tapasztalások sorozata. Tanulás önmagunkról, másokról, a világról, mely körülvesz minket.

Ez azonban nem olyasvalami, melyet mindig akarattal, tudatosan megfogalmazva teszünk. Egyszerűen csak éljük az életünket és a tudást, melyre eközben közvetlenül vagy közvetve szert teszünk, beépítjük a tapasztalati repertoárunkba, később pedig felhasználjuk a hatékonyabb boldogulás reményében.
 
A FELFEDEZÉS MINT ÖRÖMFORRÁS

Létezik azonban valami, ami velünk születetten segíti ennek a fajta tudásbázisnak a szerveződését, méghozzá azzal, hogy folyamatosan az új tapasztalatokat jelentő megismerésre ösztökél. Ezért nyújtja a gyermek a kezét a színes és mozgó tárgyak felé, ezért vág neki az ember egy szál fabárkával az ismeretlen óceánnak, és igen, ezért van akkora sikere pl. a Kinder tojásnak vagy épp a kaparós sorsjegyeknek.
Az új, az ismeretlen mindig izgalmas és várakozással teli élményt jelent, magában hordozva a felfedezés örömét, valamint a tapasztalás nyereségét. Mindenből tanulunk ugyanis. Minden élményünk, minden minket ért hatás építő jellegű még akkor is, ha aktuálisan erről netán mást gondolnánk. Ha mást nem, hibánkból tanulva legközelebb majd kerülni igyekszünk a hasonlóan negatív kimeneteli lehetőséget magában rejtő helyzeteket.
Életünk leegyszerűsítve ugyanis nem más, mint egy kontinuum, mely a pozitív hatású ingerek keresése, valamint a negatív hatású ingerek elkerülése mentén szerveződik.

HATALOM, BEFOLYÁS… PLETYKA

A felfedezés öröme univerzális jellemzője az emberi fajnak. Nem véletlen tehát, hogy érdeklődésünk fókuszába időről-időre előszeretettel kerülnek olyan embertársaink, akikről úgy érezzük, még nem tudunk róluk eleget. Gyakorlatilag ebből élnek a pletykalapok…
Bennünket pedig csak egyre hajt a megismerés vágya.

A tudás hatalom, az információ pedig érték. Annak a birtoklása, melyből kevés van, magasabb értékénél fogva értelemszerűen mindig presztízsértékű. Az ugyanis, ami ritka, általában drága is, hiszen, ami drága, abból nem lehet sokat felhalmozni. Aki képes a birtoklására, annak valamilyen értelemben hatalma, befolyása van.


Nem véletlen, ha valakiről nem tudunk eleget, akkor képesek vagyunk akár információt is kreálni, vagy épp torzítani róla, csak hogy a környezetünk felé továbbítva azt értékesebb tagjának tűnjünk az adott csoportnak, melynek tagjai vagyunk, ezzel téve szert kézzel fogható vagy átvitt értelmű profitra. Olyasvalakinek tűnve, aki jól értesült, befolyásos, naprakész, olyasvalakinek, aki még erről is tud…
AZ ELEKTRONIKUS ARC

Az információ részleges vagy teljes hiánya tehát érdekessé, vagy akár értékessé is tehet valamit vagy épp valakit. Az emberi kíváncsiság pedig határtalan. Egyrészről.
Másrészről viszont látnunk kell, hogy az ismeretlenség egyfajta biztonságot jelent. Az, aki személyére vonatkozóan az inkognitót választja, mindezt azért teszi, mivel megőrizve személyazonosságát, szeretné megóvni önmagát és/vagy a környezetét a vélt vagy valós veszélyektől.
A nicknevek, komment megnevezések, és álprofilok mögé bújt személyek tehát - bár olykor bosszantóan nem tűnnek emberinek - valójában nem rosszabbak azoknál, mint akik kíváncsiságtól áthatva szeretnék őket leleplezni.
 
A TÁRSKERESŐ LOVAGJAI

Ez a fajta biztonságérzet azonban kétélű kard. Használója mindamellett, hogy akár vissza is élhet az ismeretlenségből fakadó előnnyel, lehetőséget kap egy olyasfajta kommunikációra, melynek során csak annak van súlya az értelmezésben, melyet ő azzal előzetesen felruház.
Ha ugyanis nem tudom, hogyan néz ki az, akivel levelezek, csetelek vagy épp telefonon beszélek, kénytelenné válok őt elképzelni, megszemélyesíteni azon információkból kiindulva, melyek általa aktuálisan a rendelkezésemre állnak.

A veszélye ennek abban áll, hogy eközben akaratlanul olyan tulajdonságokkal is felruházhatom az inkognitóban lévő személyt, melyeknek ő közel sem biztos, hogy a birtokában van. Bár ez a fajta információ manipulálás egyikünk részéről sem feltétlen tudatosan, működésbe lépését kivédeni igen nehéz, épp ezért a csalódás lehetőségének kizárása egy esetleges személyes találkozáskor majdnemhogy lehetetlen.
 
A SZOMSZÉD KERTJE…

Az inkognitó tehát egy tudatosan vállalt szerep, az ismeretlenségbe burkolózó szerepe, mely képes módfelett izgalmassá tenni egy olyan személyt, akiről valljuk be, semmit vagy csupán vajmi keveset tudunk. Na, de éppen ettől válik ő olyan izgalmassá!
A szomszéd kertje mindig zöldebb – tartja a mondás és joggal. Az ismeretlen terep mindig csábítóbbnak tűnik a jól megszokott hazainál, az pedig, hogy kinek mi a jó öreg kontinens, vagy épp a felfedezésre váró új földrész, igazából már csupán nézőpont kérdése.

Aztán, amikor lehull a lepel az ismeretlenről, sok esetben kiderül, hogy a felfedezés iránti vágyunk füstje nagyobb volt az örömöt szimbolizáló lángnál. Ekkor szoktunk – ha még megtehetjük - hálásan visszakullogni a partnerünkhöz levonva a szükséges konzekvenciát, miszerint annak a bizonyos új földrésznek a felfedezése bizony csak addig tűnik izgalmasnak, valamint leküzdhetetlenül vonzónak, míg meg nem ismerjük igazán….

Kíváncsi vagy szerzőnőnk mindennapjaira?
Akkor a részletekért kattints ide: http://vaginautazas.blog.nlcafe.hu/

Kép:
www.sxc.hu

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 742 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x