Egyre népszerűbb az orális szex
Címlap / Egyre népszerűbb az orális szex

Egyre népszerűbb az orális szex

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Az Albertai egyetem felmérése szerint az orális szex egyre népszerűbb a nők között is, ma már általánosan elfogadott, sőt a nők is szeretik így kényeztetni partnereiket.  

A kanadai egyetem kutatását vezető Brea Malacad szerint ez része "a XXI. századi szexuális forradalomnak". Úgy véli, a kutatóknak, az oktatóknak és a biztonságos szex hirdetőinek is tekintettel kell lenniük arra, hogy az orális szex elterjedt.

Mint hangsúlyozza, a felmérésében szereplő összes (!) olyan fiatal nő, aki szeretkezett már partnereivel, egyúttal gyakorolta már a fellációt is. "Egyre inkább a szexuális repertoir része."


Brea Malacad azt mondja, azért vágott bele a felmérésbe, mert egyre több városi legenda szól az orális szexről. Ilyen például a szivárvány partik legendája: ezek olyan csoportos orgiák, amelyeken a lányok különböző színű rúzst használnak, és így színezik ki a partnereik nemi szervét.

A felmérés adatai szerint változik az orális szex társadalmi megítélése. Míg a megkérdezettek 50 %-a szerint az orális szex kevésbé intim együttlét, mint a szeretkezés, 41 % szerint ugyanolyan, 9 % szerint pedig egyenesen intimebb.


Brea Malacadot is meglepte a fiatal nők érzelmi viszonya a fellációhoz. Ugyanúgy pozitív érzelmek kapcsolódnak hozzá, mint a szeretkezéshez, vagyis a nők is élvezik. A nők egy része, valamivel több mint 30 %-a ilyenkor úgy érzi, hatalma van.

A média szerinte vegyes üzeneteket küld a fiatal lányoknak, egyfelöl bírálja őket, mert túl szexuálisak, másfelől meg bátorítja őket, hogy szabadon fejezzék ki szexualitásukat. Brea Malacad azt mondja, a követendő példa Samantha a Szex és New York televíziós sorozatból. A Kim Catrall által játszott nő erős, független és szexuálisan kezdeményező, sőt rámenős.


A kanadai kutató a veszélyekre is felhívja a figyelmet, szerinte ugyanis sokan nincsenek azzal tisztában, hogy a szeretkezéssel terjedő fertőzések az orális szex útján is terjednek. Erre utal, hogy fellációnál a párok 82 %-a nem használ óvszert, míg szeretkezésnél ez csak 7 %.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9264 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x