Országos szexteszt indult
Címlap / Országos szexteszt indult

Országos szexteszt indult

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Elindult a LifeNetwork országos szextesztje, amelynek kérdéseit a Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület, valamint Bede Zsuzsanna klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus segítségével állították össze. 

Magyarországon eddig nem voltak országos felmérések a szex témakörben. Az ANTSZ illetve a Statisztikai Hivatal sokkal kisebb felmérései csak egy-egy réteg vizsgálatára voltak alkalmasak.

Bár adatok nincsenek igazán, "az bátran kijelenthető, hogy a mai magyar lakosság szexuális szokásait illetően konzervatívabb beállítottságú, mint Európa más országainak népei" - állítja a kutatásban is résztvevő szakember, Molnár Tamás, a Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület elnöke.

"A fiatalok kevésbé informáltak, és a valós szexuális tudást is későbbi életkorokban sajátítják el - kevésbé profi módon. Nagyon fontos hipotézisünk, hogy a lakosság szemlélete, szexhez való hozzáállása a rendszerváltás óta nagyot változott. Ennek leglényegesebb vetülete a szexuális szélsőségekhez való viszonyulása: úgy véljük, hogy a lakosság sokkal bátrabban meri felvállalni a szexualitást, beszél róla, elfogadja azt, legyen szó pornográfiáról, vagy egyéb más, egykor szélsőségesnek vagy nem természetesnek kikiáltott magatartásról, mint pléldául az önkielégítés, a homoszexualitás, a párcsere vagy a csoportszex."

A felmérés külön specialitása, hogy a kérdések kitérnek arra is, hogy az illető hogyan viszonyul a szélsőséges szexuális viselkedésekhez és tabukhoz. Nagyon fontos eleme a szextesztnek, hogy roppant széles kört érint: a 18 és 50 év közötti emberek körében fog mérni, többek között olyan mutatók alapján, mint az iskolai végzettség, lakóhely, nem és életkor" - tájékoztatott a szakember. A szexuálpszichológus szerint a teszt elemzése, értékelése olyan ismeretekhez juttatja a szakembereket, amelyre eddig soha nem volt példa.

A kutatás kérdőíve elérhető itt.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5221 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x