Mit néznek egy pornófilmen a nők, és mit a férfiak?
Címlap / Mit néznek egy pornófilmen a nők, és mit a férfiak?

Mit néznek egy pornófilmen a nők, és mit a férfiak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Amerikai kutatók önkéntesek és a szemmozgást figyelő gépek segítségével keresték a választ a kérdésre. 

Az egyik amerikai állami biológiai kutatóintézet, a National Center for Biotechnology Information kutatói keresték a választ arra, hogy mennyire tér el a nők és a férfiak reakciója a vizuális szexuális ingerekre.

Az ugyan köztudott, hogy a férfiakat jobban érdekli a látvány, de egyelőre nem ismert sem a különbség mértéke, sem a természete.

Korábbi kutatásokban már rögzítették a szemmozgást fotók esetében, de most először alkalmazták ezt a technológiát mozgókép nézése közben.

A kutatók két fajta pornó videót mutattak az önkéntes kísérleti alanyoknak. Az egyik jelenetben szeretkeztek a film szereplői (kemény jelenet), a másikban nem (soft). A szemmozgást követve azt értékelték ki, hogy mely látványelemek vonzották a legtöbb figyelmet és milyen szex volt vizuálisan a legkedveltebb.

Ami a soft, szeretkezés nélküli jelenetet illeti, a nők - nem meglepő módon - kevesebb időt töltöttek a filmben szereplő nő arcának és testének nézésével. A nők viszont sokkal több időt töltöttek a férfi szereplő arcának és testének, valamint a környező berendezési tárgyaknak a megfigyelésével, mint a férfiak. Ezzel együtt, a legtovább nézett látványelem a női szereplő arca volt - nemcsak a férfiaknál, hanem a nőknél is.

A férfiak sokkal több időt töltöttek a másik nem megfigyelésével mint a nők, a nők viszont sokkal nagyobb figyelmet szenteltek a saját nemüknek, mint a férfiak.

A kemény, szeretkezést is mutató jelenet esetében viszont ezek a különbségek sokkal kisebbek voltak, statisztikai értelemben nem jelentősek!

A kutatók következtetése, hogy ha a szexuális látvány elég kendőzetlen, az inger elég erős, megszűnik a különbség a nők és a férfiak reakciójának természete között.
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7509 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x