Egyszerű megoldások, kisebb villanyszámla! - Háztartásonként...
Címlap / Polcra / Egyszerű megoldások, kisebb villanyszámla! - Háztartásonként több tízezer forintot spórolhatunk energiköltségeken!

Egyszerű megoldások, kisebb villanyszámla! - Háztartásonként több tízezer forintot spórolhatunk energiköltségeken!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-01

A magas hőfokon mosott ruhák és az energia nem hatékony felhasználása miatt több ezer forinttal lehet nagyobb a háztartások havi energiaszámlája. Az energiatakarékos életmód éves szinten akár több tízezer forint megtakarítást is jelenthet. Apró trükkök, tippek a természet és a pénztárca védelmében. Kis odafigyelésből megvan az éves nyaralás ára! 

 

Magyarországon a lakosság energiahatékonyság melletti elkötelezettsége sokkal kisebb, mint a nyugat-európai államokban, holott az összes felhasznált energia 30 százalékát hazánkban a háztartások fogyasztják el. A kevesebb energia felhasználása a környezettudatos életmód felé vezető első lépcsőfok, fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.


Az energiamegtakarításnak számos egyszerű módja van
 • A lakás hőmérsékletének 2 Celsius fokkal történő csökkentésével egy évben 7,2 GJ energiát spórolhatunk meg, mely hozzávetőleg 20 ezer forintot jelent egy háztartásnak.
   
 • Az elektromos készülékek áramtalanítása 130 kWh plusz energiát jelenthet egy családnak évente.
   
 • A hatékony energiafelhasználás érdekében nélkülözhetetlen a hőmérsékletszabályozók megfelelő beállítása: hűtőszekrényben elegendő a +5°C, a nappaliban a 20°C  - bár jól fel kell öltözni, és ha kisbaba van lakásban lassan szabad csak hozzászoktatni ehhez a hőmérséklethez.
   
 • A hőtárolós bojler termosztátját 40°C-ra, a mosógép hőfokszabályozóját 30°C-ra érdemes beállítani. Ez utóbbi azért fontos, mert a legtöbb háztartásban heti három-négy alkalommal is használják a mosógépet, amely alkalmanként jelentős, 50-150 liter hideg-meleg víz felhasználásával járhat. A mosógép által felhasznált energia 60-80 százaléka a víz felmelegítéséhez szükséges, így egy átlagos család jelentős mennyiségű energiát és pénzt takaríthat meg az alacsony hőfokon történő mosással.
   
 • A normál szennyezettségű ruhákat elegendő 30°C-on mosni, sőt bizonyos mosóporok használatával az erősen bepiszkolódott ruhákat is érdemes alacsony hőfokon tisztítani. Ha magas hőfok helyett 30°C-on történik a mosás, akkor egy mosás alkalmával egy háztartás annyi energiát tud megspórolni, amennyi 60 szelet pirítós vagy 40 csésze kávé elkészítéséhez is elegendő!

HarmoNet tipp: A tudomány legújabb csodája: Üzemanyag ionizáló - Spórolj 10%-ot tankoláskor! >>

Az energiatudatossággal egy család  nem csak több kWh energiát, hanem több tízezer forintot is képes megtakarítani egyszerű odafigyeléssel, amely a gyermek éves tábori költsége vagy egy nyaralás kicsi, de fontos részlete lehet.

Adatok: Energia Klub

 
 
[ 3122 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x