Mi micsoda? A nádcukor
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A nádcukor

Mi micsoda? A nádcukor

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Barna színű, sokat emlegetett cukor különlegesség, tudod, hogy édesítő, de nem is sejted, hogy micsoda igazából? Most megtudhatod! A nádcukor egészséges? Esetleg átverés?  

Honnan származik?


A nyers cukornádból készülő teljesen természetes, színezékektől és aromáktól mentes édesítőszer a nádcukor. Előállításakor arra törekszenek, hogy megőrizze eredeti melasztartalmát. Jellegzetes karamellás íze és finom aromája van.

A cukornád, amelyből a nádcukrot nyerik a szubtrópusi-trópusi vidékekről származik, ott elterjedtebb mint nálunk. Hazánkban az elmúlt 10 évben tört be igazán a finomítatlan cukor, amikor az orvosok rávilágítottak a finomított fehér cukor egészségtelen hatására.
 

Hogyan készül?


A cukornád sajtolása után keletkezett cukorléből kristályosítással, centrifugálással majd szárítással készítenek szilárd halmazállapotú, különböző melasztartalmú cukrokat. Kapható kristályos, por és kockacukor formájában is.

 

Mit tartalmaz?


A finomított cukornál sokkalta egészségesebb, hiszen rendkívül gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben. Színe a teljesen világosból a sötétbarnáig lehet bármilyen árnyalatú.
 

Mi készüljön belőle?

Ízesítésre alkalmas szinte minden olyan ételbe, amelybe cukrot használnánk. Kellemes ízt ad a tejes italoknak, teáknak, turmixoknak és krémeknek. Használhatjuk sütéshez is, karamelles ízének köszönhetően nagyon finom ízű a vele készült sütemény.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 30735 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x