Mi micsoda? A lenmag
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A lenmag

Mi micsoda? A lenmag

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-01

Pozitív hatásáról biztosan hallottál már, talán ettél is, de tudod, hogy mit tartalmaz és mitől olyan egészséges? Olvass tovább! 

Honnan származik?
Nagyon régóta ismert növény a len. Már kr. e. a XIV. századból származó leletek szerint termesztették és használták is. Később az egyiptomi sírkamrákba a halottaknak útravalóként adtak lenmagot, de egészségre való pozitív hatását Hippokratész említi először testi fájdalmakra, hurutoldásra és hasmenésre. A népi gyógyászat is évszázadok óta alkalmazza ezeket a kis sötét színű magokat.

Mit tartalmaz?
Amellett,hogy gazdag A, B, C, D és E vitaminban, nagyon fontos megemlíteni, hogy zsírtartalma magas - viszont olyan értékes zsírsavakat tartalmaz amelyek a szervezet számára nélkülözhetetlenek. Található még benne nagy mennyiségben kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, jód és króm.
A szervezetre nagyon jótékony hatással van, méghozzá serkenti az agyműködést, csökkenti az ízületi panaszokat, tágítja a hörgőket, enyhíti az epe- és vese kő okozta kellemetlenségeket és a gyomor fájdalmára is pozitívan hat. Fogasztása ajánlatos cukorbetegeknek is. Teát és lisztjéből borogatást is készíthetünk!

Mi készüljön belőle?
Egészben és darált formában is kapható és fogyasztható. Egészben használhatjuk kenyerek, péksütemények készítésénél, salátákhoz. Őrölt formában szinte mindenbe keverhetjük, legjellemzőbb, hogy natúr joghurtba vagy kefírbe keverik, így adja ki legjobban pozitív hatását.


Patocskai Nikolett
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7390 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x