Mi micsoda? A sztívia
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A sztívia

Mi micsoda? A sztívia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

A mai ismert legerősebb édesítőszer! Mégis mi ez? Olvass tovább!  

Honnan származik?
Ennek a krizantémfélék családjába tartozó növénynek az őshazája Dél-Amerika. Az őserdőkben a Gurarana-i indiánok 1500 éve használják édesítésre a belőle nyert nedvet. 1887-ben Moises Bertoni fedezte fel és általa terjedt el Európában is. Napjainkban már több szubtrópusi országban is termesztik, hiszen nagy a kereslet a növényi alapú édesítőszerekre. Sokan igyekeznek kiiktatni a finomított cukrot étrendjükből, ezáltal is egészségesebben étkezni.


Milyen élettani hatásai vannak?
A növényi kivonat sokoldalúan használható! Manapság főképp édesítőszerként ismerik. Használható még bőrregenerálóként sebekre, horzsolásokra, sérülésekre valamint gombaölőként külsőleg gombás fertőzések esetén. Emellett gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatású is. Cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen nagyon kis mértékben emeli csak meg a vércukorszintet. Serkenti a máj, a lép és a hasnyálmirigy működését valamint rendszeres fogyasztása csökkenti a fáradságérzetet.


Mi készüljön belőle?
Kivonata édesítésre használható!
 30-szor édesebb mint a cukor, így nagyon kevés szükséges belőle. Ugyanúgy édesíthetünk vele mint a cukorral, vagyis készülhet vele sütemény, édesség, mártás, leves, puding is vagy bármi amibe cukrot tennénk.
Kapható por, tabletta, őrlemény és csepp formájában is.

Patocskai Nikolett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6289 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x