Mi micsoda? A miso
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A miso

Mi micsoda? A miso

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-03

Mi a miso? Egyre többet hallani róla, de mégis mire való? Most megtudod! 

Honnan származik?
A japán konyha jellegzetes ízesítője, mely szójababból készül. Úgy,hogy rizst, árpát vagy búzát és sót adnak hozzá. Ezt a keveréket évekig erjesztik tölgyfahordókban, ebből lesz a miso pasta, mely egy pikáns, sós ízű pép. A japánok már régen használják, a belőle készült leves a tradicionális menü része.

Mit tartalmaz?
Nagy mennyiségű fehérje mellett tartalmaz még B-12 vitamint és az összes egyéb vitamint amit a szója is tartalmaz. Lezárva, hűtőben sokáig eltartható. Erősíti a legyengült szervezetet, betegek is fogyaszthatják. A vegetáriánus és makrobiotikus konyha rendszeresen használja. Rákmegelőző hatása is ismeretes.


Mi készüljön belőle?

Az üzletek keleti konyhával foglalkozó polcainál vagy speciális Ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben keressük. Ez a paszta alkalmas levesek készítéséhez, de ízesíthetünk vele salátaönteteket, szószokat, pácokat is. Kiváló például csirke vagy hal pácolásához.

Recept tipp:

Miso leves
Hozzávalók: 1 póréhagyma, két marék kínai kel, 3 ek. miso pasta

A póréhagymát és a kelt egy kevés olajon kicsit megpárolom, ezután felöntöm 1 liter vízzel. A miso pasztával ízesítem és felforralom! Már kész is!

Betétként kínálhatunk hozzá főtt rizst.

Patocskai Nikolett
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 23812 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x