Mi micsoda? A rebarbara
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A rebarbara

Mi micsoda? A rebarbara

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Most van szezonja, sokan nem ismerik vagy nem tudják mire használható! Ha érdekel olvass tovább!  

Honnan származik?
Több mint 4000 éve ismerik ezt a növényt melynek a szárát fogyasztjuk. Teljesen igénytelen növény, szinte bárhol megterem. a 18 század óta fogyasztják, azelőtt inkább gyógyászati célokra használták. Közép Ázsiából származik, ott hegyvidékeken honos. A kínai orvoslásban már i.e. óta használják, a fennmaradt füves könyvek is említést tesznek róla. Mi mint gyümölcsöt hasznosítjuk, de igazából ez egy zöldség, méghozzá díszzöldség. Nagyon dekoratív, így dísze lehet a kerteknek is!

Mit tartalmaz?
Kevés kalóriát tartalmaz, ezzel szemben nagyon savanyú így édesítést igényel. Gazdag rostokban, kalciumban, magnéziumban, A, B, C vitaminban és vasban is. Mérsékelt fogyasztása jót tesz a szervezetnek, de számolni kell hashajtó hatásával.

Mi készüljön belőle?
Jellegzetes íze miatt más gyümölcsökkel keverve használják általában. Lehet ez eper, alma vagy körte is, a lényeg, hogy friss rebarbarát használjunk fel. Készülhet belőle sütemény, kompót, pudingos édesség, gyümölcsleves és szósz is. Húsok mellé is fogyasztható köretként. Ízesítésre használhatunk hozzá fahéjat, gyömbért és vaníliát is.

Patocskai Nikolett

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8649 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x