HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-22
Címlap / Polcra / Mi micsoda? A rebarbara

Mi micsoda? A rebarbara

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-22

Most van szezonja, sokan nem ismerik vagy nem tudják mire használható! Ha érdekel olvass tovább!  

 

Honnan származik?
Több mint 4000 éve ismerik ezt a növényt melynek a szárát fogyasztjuk. Teljesen igénytelen növény, szinte bárhol megterem. a 18 század óta fogyasztják, azelőtt inkább gyógyászati célokra használták. Közép Ázsiából származik, ott hegyvidékeken honos. A kínai orvoslásban már i.e. óta használják, a fennmaradt füves könyvek is említést tesznek róla. Mi mint gyümölcsöt hasznosítjuk, de igazából ez egy zöldség, méghozzá díszzöldség. Nagyon dekoratív, így dísze lehet a kerteknek is!

Mit tartalmaz?
Kevés kalóriát tartalmaz, ezzel szemben nagyon savanyú így édesítést igényel. Gazdag rostokban, kalciumban, magnéziumban, A, B, C vitaminban és vasban is. Mérsékelt fogyasztása jót tesz a szervezetnek, de számolni kell hashajtó hatásával.

Mi készüljön belőle?
Jellegzetes íze miatt más gyümölcsökkel keverve használják általában. Lehet ez eper, alma vagy körte is, a lényeg, hogy friss rebarbarát használjunk fel. Készülhet belőle sütemény, kompót, pudingos édesség, gyümölcsleves és szósz is. Húsok mellé is fogyasztható köretként. Ízesítésre használhatunk hozzá fahéjat, gyömbért és vaníliát is.

Patocskai Nikolett
 
 
[5828]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej
 
 
 


éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Sokan mondják, hogy tökéletes autógumi nem létezik. Ezt azért megcáfolnánk, de tény, hogy minden időjárási viszontagsághoz más-más típus való... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x