Mosógépünk megóvása - 5 ötlet háziasszonyoknak
Címlap / Polcra / Mosógépünk megóvása - 5 ötlet háziasszonyoknak

Mosógépünk megóvása - 5 ötlet háziasszonyoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Mit mond a mosógépszerelő? Érdemes a drága vízlágyító szereket vennünk? Miképpen érhetjük el, hogy az amúgy is drága háztartási gépünk hosszú életű legyen? Vajon jogos-e a reklámok riogatása: a mi mosógépünk lehet a következő, ami cserbenhagy? 


A napokban én is így jártam – bedöglött a masina. Jó nevű cég gyártotta, rendes példány, na de nem bírta tovább, egyszer csak nem melegítette tovább a vizet é kész. Biztos a fűtőszál – gondoltam én, a reklámokon kiművelt háziasszony. Mivel József Attila óta tudjuk, hogy a mosónők korán halnak, úgyhogy megvártam, míg hegyvidékké dagad a szennyes, közben kihívtam a szerelőt.

Minden mosásnál átvágnak! Ne hagyd magad >>

Ez maga is kalandos volt, hiszen a magukat sztároló szerelők egy része nem vette fel a telefont, másik része nem vállalta a munkát, mert nem gyakori típus a mosógépem. A harmadik egy héttel később vállalta volna, a negyedik egy félhavi fizetést akart kapni a javításért.  Az ötödik végre emberi árat mondott, aznap délután érkezett, korrekt módon beszerelte és kiszerelte és kipucolta, és megmutatta, és beragasztotta és becsavarozta. Emberi árat kért, egy éves garanciát és számlát adott.

És még 5 jó tanáccsal is ellátott, melyet megosztok az olvasókkal:
  1. A mosógépnek alapvetően mindegy, hogy használunk-e vízlágyítót, vagy sem. A minőségi mosószerek tartalmaznak vízlágyítót
  2. A mosógépet negyedévente karban kell tartani, az éppen elég jól megelőzi a vízkövesedést. Ehhez 3 liter 20%-os ecet szükséges és egy ÜRES 90 fokos mosóprogram.
  3. A mosógép mosószer adagoló tartályát szintén negyedévente ki kell tisztítani jó alaposan, hogy a mosás tökéletes legyen. (Belül, a mosógépben maradt részt is!)
  4. A mosógép szűrőjét rendszeresen (félévente –évente az egyéni mosási szokásoktól függően) ki kell pucolni. (Nem minden mosógépben van szűrő!)
  5. Ne hagyjuk víznyomás alatt a mosógépet – ha nem mosunk, húzzuk ki a konnektorból és zárjuk el a vizet.
A mosásnak számos takarékos módja is létezik! Erről olvashatsz korábbi cikkünkben >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3621 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x