Tökéletes ajándék ínyenceknek: saját készítésű lilahagymalekvár...
Címlap / Polcra / Tökéletes ajándék ínyenceknek: saját készítésű lilahagymalekvár

Tökéletes ajándék ínyenceknek: saját készítésű lilahagymalekvár

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Egy ízlésesen összeállított csomag részeként nagyszerű ajándék lehet ínyenc családtagjainknak, barátainknak. 


Hozzávalók: 


1 kg lilahagyma
2 ek olívaolaj
1 tk só
175 g lágy barnacukor
150 ml vörösbor
1 ek sherryecet
1 ek ribizlizselé

Elkészítése:

1. Zöldséggyalu vagy éles kés segítségével szeleteljük fel a hagymákat nagyon vékonyra. Széles serpenyőben melegítsük fel az olajat, és tegyük bele a hagymát és a sót. Benedvesített zsírpapírral fedjük le, majd tegyónk r egy jól záró fedőt. A legkisebb lángon pároljuk körülbelül kb. 1 órán át, időnként megkeverve, amíg a hagyma annyira meg nem puhul, hogy elolvad a szánkban.

2. A papírt dobjuk el, vegyük magasabbra a lángot, és adjuk a hagymához a cukrot. Gyakran megkeverve pirítsuk, amíg a folyadéktartalma el nem párolog, és a hagyma színe sötétbarnává nem válik (de ne égjen meg).

3. Öntsük hozzá a bort, és rotyogtatva főzzük, amíg el nem párolog, majd keverjük hozzá a ribizlizselét és kóstoljuk meg, sózzuk utána, ha szükséges.

4. Még forrón osszik szét előkészített, streilizált üvegekbe. Ha kihűlt, címkézzük fel. Egy évig áll el felbontás nélkül. Ha kinyitjuk, tároljuk hűtőben, és hat héten belül fogyasszuk el.

A receptet Alison Walker könyvében találtuk, amely nemrég jelent meg a Corvina kiadónál, és sokféle, a saját konyhánkban, saját kezünkkel elkészíthető receptet tartalmaz, az egyszerűbb, gyerekekkel együtt készíthető finomságoktól, mint a tiffin vagy a csokoládétallér, a sós kekszekig és chutney-kig, melyek a sajtokhoz passzolnak remekül, egészen az igazán különleges macaronokig, vagy trüffelekig, melyekből szép kis dobozkákba vagy üvegekbe csomagolva, szalaggal átkötve igazán különleges ajándék lesz.
 

A szerző, Alison Walker diplomás séf, a tekintélyes brit Country Living és Good Housekeeping magazinok gasztronómiai rovatainak szerkesztője, számos játékfilm és televíziós produkció food stylist szakértője. 

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3450 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x