Köztünk járó neurotikusok
Címlap / Psziché / Köztünk járó neurotikusok

Köztünk járó neurotikusok

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-24

A neurózisok valamely formája ma Magyarországon csaknem minden harmadik embert érinti. A neurotikusok köztünk járnak, néha tükörben találkozunk velük. Mi is a neurózis? Az orvostudomány és a pszichológia szempontjából egy összetett tünetcsoport, melyben elég nehéz meghúzni a határt, hogy hol ér véget az egészséges ember idegessége, és hol kezdődik a betegség.  


Rendezvénynaptár

A progresszív betegség
A neurózis az idegrendszer tartós, funkcionális megbetegedése. Az, aki neurotikussá válik, először tartósan szorong, mivel egy érzelmi életét érintő zavar áll fenn életében, melyet kivédeni nem tud, vagy nem mer. Fontos hangsúlyozni, hogy a meg nem oldott lelki konfliktusok közül csak azok vezetnek neurózishoz, melyek hatására a hangulati élet tartós zavara alakul ki. Ha kialakul a neurózis kórképe, a tünetcsoport hátterében álló konfliktus állandósul, és fenntartja a problémát. Ezáltal újabb és újabb betegségtünetek kerülhetnek előtérbe, a neurózis súlyosbodik.

Gyógyítható, megoldható
A neurózis - mint diagnózis nagyon súlyosnak hangzik, de - valójában a kliens együttműködésére számítva nagyon jól kezelhető, és teljesen meggyógyítható, visszafordítható az egészséges állapotba. A tartósan fennálló neurotikus állapot különféle szervi bajokat is előidézhet - szív problémák, gyomor fájdalom, fejfájás, stb, - ezektől annál könnyebb megszabadulni, minél előbb feldolgozza a kliens a neurózis kiváltó okát. Ha a folyamat elhúzódik, a legrosszabb esetben a testi tünet tartósan megmaradhat. Ha a pszichés tünet megjelenik, igen fontos volna, hogy egyből a pszichológiai kezelés kezdődjön meg, kapcsolva az akadémikus kezeléssel, vagy akár önállóan. Ha a testi tüneti kezelés és a pszichoterápia egymástól függetlenül zajlik, egyes tünetek elfedése miatt mindkét kezelést félreviheti, ha a kliens nem tájékoztatja kezelőit.

Honnan ismeri fel a betegséget?
Ha az utóbbi időben önnek
- romlott az alkalmazkodó képessége,
- romlott a teljesítménye,
- romlott a kötelezettségvállaláshoz való viszonya,
- visszahúzódó vált,
- esetleg saját megítélése szerint túlságosan befelé fordulóvá vált
- a korábbiakhoz képest agresszívabb lett (szeretteivel is!)
esetleg kezdődő neurózisa van. Relaxáljon, pihenjen, szakadjon ki a hétköznapokból!
Ha az előző tünetek fennállnak és:
- ön egyre kevésbé tud alkalmazkodni a hétköznapi feladatokhoz
- nem tud megfelelni a munkahelyi elvárásoknak,
- folyamatosan úgy érzi, hogy ne értik meg, elutasítják,
- nincsenek sikerélményei
önnek kialakult neurózisa van, amivel forduljon pszichológushoz, mert gyors gyógyulást érhet el, mivel még nem alakultak ki testi tünetei.
Ha az előző tünetek mellett önnek még:
- hosszan tartó betegségben szenved
- esetleg nem, vagy nehezen behatárolható a tünetek alapján a kórkép és  kórok
- az orvosok "pszichoszomatikusnak" nevezett tünetcsoportot állapítottak meg
az ön betegsége testi-lelki kezelésre szorul, így keressen meg szakembert, akiben bízni tud. A kezelést ebben az esetben komplex módszerrel kell folytatni, erre a legjobb egy orvos pszichológus, vagy természetgyógyász pszichológus, esetleg pszichiáter.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 18508 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x