Járj a helyes úton
Címlap / Psziché / Járj a helyes úton

Járj a helyes úton

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Ha az ember helyesen cselekszik, akkor jó a lelkiismerete, s ez erősíti önbizalmát. Ha viszont helytelenül cselekszünk, két negatív jelenség lép fel... 

Ha az ember helyesen cselekszik, akkor jó a lelkiismerete, s ez erősíti önbizalmát. Ha viszont helytelenül cselekszünk, két negatív jelenség lép fel. Először is: bűntudatunk lesz, s ez az érzés fölemészti önbizalmunkat. Másodszor: előbb-utóbb a többi ember is rájön a turpisságra, s ezért elvesztik belénk vetett bizalmunkat. Járj mindig a helyes úton, és őrizd meg önbizalmadat! Ez a sikerre vivő gondolkodás titka.

Ha bizalommal cselekszel, úgy is fogysz gondolkodni. Íme három egyszerű cselekvés, melyek hozzátartoznak a mindennapjaidhoz, ám ha tudatosan Használod őket, elűzik a szorongást, méghozzá automatikusan!

Mikor helyesen cselekszel, jó a lelkiismereted, és az erősíti az önbizalmadat. Ha Viszont helytelenül cselekszel: bűntudatod lesz. Arról nem is beszélve, hogy mások is Rájönnek a turpisságra, s ezért elvesztik a belénk vetett bizalmukat.

"Ne felejtsük el, hogy motio, azaz mozdulat előzi meg az emóciót. Érzéseinket mozdulatok, illetve akciók kiválasztásával tudjuk közvetlenül irányítani. Ahhoz, hogy ezt a túlságosan is gyakori tragédiát elkerüljük, tudatosítanunk kell magunkban annak lélektani tényeit. Ha nap mint nap véghezvisszük a helyes mozdulatokat, akkor hamarosan az érzelmeink is ezeknek fognak megfelelni. Végezzék el partnerükkel a helyes mozdulatokat - beszélgetések, gyengéd megjegyzések, gyakori őszinte bókok s egyéb apró figyelmességek formájában -, s akkor nem kell többé aggódnunk érzelmei valódiságáért. Nem lehet sokáig szerelmesen viselkedni úgy, hogy végül szerelmes ne legyen az ember." (Dr. George W. Crane, pszichológus)

A pszichológusok megerősítik, hogy változtathatunk viselkedésünkön azáltal, hogy mozdulatainkat és mimikánkat megváltoztatjuk. Például ha mosolygunk, akkor mosolygósabb lesz a kedvünk is. Egyenes testtartással az ember rögtön erősebbnek, különbnek érzi magát, mint görnyedten. Fordítva is meg lehet próbálni: vond csak össze istenigazából a szemöldököd, érezni fogod, hogy komorodik el a kedved.

Nem nehéz bebizonyítani, hogy mozdulataink irányításával tényleg meg tudjuk változtatni érzelmeidet, olyan ember például, aki szorong, ha be kell mutatkoznia, könnyen legyőzheti félénkségét és önbizalomra tehet szert, ha a következő három dolgot egyidejűleg megteszi: először is fogd meg magadtól az idegen kezét, és szívélyesen szorítsd meg. Másodszor: nézz egyenesen a szemébe. Harmadszor pedig mond ezt: Nagyon örvendek, hogy megismerhetem.

Ez a három egyszerű cselekvés azonnal elűzi a szorongást, méghozzá automatikusan. Ha bizalommal cselekszünk, úgy is fogunk gondolkodni.

Használd ezeket a módszereket! Nap mint nap emlékeztesd magad arra, hogy a sikerre vivő gondolkodás egyik alapelve az önbizalom fejlesztése. Az önbizalom megtartásához viszont el kell űznöd lelkedből a bűntudatot!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4145 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x