Hipnózis, avagy ki írja a programot elménknek?
hirdetés
Címlap / Psziché / Hipnózis, avagy ki írja a programot elménknek?

Hipnózis, avagy ki írja a programot elménknek?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Ha sztrájkolnak az orvosok, csökken a betegszám. Ha rituálisan eltáncolja szülését egy asszony, szinte nem várhatók komplikációk. Hipnózisban valódi égési sebeket hozhatunk létre egy emberen. A gyógyszerek hatása nagy százalékban fantom - placébó - hatás. Elménk írja a programot, vagy mi magunk programozzuk elménket? Egy merész parapszichológiai okfejtés.  

 

Rendezvénynaptár

Mi van a racionális magyarázatokon túl?

Az emberi elme igen összetett információs struktúra. Sok elmélet született már, mely megismerésére törekszik. Általában elmondható, hogy a hagyományos elképzelés szerint a pszichénk leírható a környezeti hatások által kiváltott tényezők (neveltetés, egyéb környezeti ingerek) és a biológiai adottságok (öröklődés) révén. Ezek az elméletek ugyanakkor nem számolnak az elme teljesítményével olyan szituációkban, mikor a racionalitás, és az ortodox tudományos gondolkodás megáll. Ezek a szituációk az ember parapszichológiai élményei, tudatmódosult állapotok, mint például a hipnózis, alvás, vagy a halálközeli élmények.

Az elme irányít

Az ilyen módosult tudati állapotokból kapott beszámolók és tudományos kutatások azt igazolják, hogy elménk olyan teljesítményre képes, melynek léte megkérdőjelezheti a hagyományos megközelítések állításait. Ugyanis az az egyszerű tapasztalati tény, miszerint hipnózisban lehet olyan utasítást (szuggesztiót) adni az alanynak, hogy felébredése után ne lásson semmilyen berendezési tárgyat, ami az adott szobában van, arra enged következtetni, hogy az elme képes irányítani érzékszerveinket, méghozzá jelentős mértékben (holott érzékszerveink elvileg szigorú biológiai szabályok szerint működnek). Vagy példaként említhető az is, hogy ugyanilyen szuggesztiókkal az alanyon égési sebeket "hoztak létre", melyet semmilyen külső behatással nem befolyásoltak, illetve teljesen hétköznapi pénzérméket használtak hozzá. Ha a hagyományos elképzeléseknek igaza van, akkor hogyan lehetséges az, hogy pusztán szuggesztióval (parapszichológiában programozással), orvosilag reménytelen, áttétes, rákos betegeken lehet segíteni? (Simonton módszer) Az elme tehát alapvető irányító szereppel bír.

Tudati programok – de ki programozza?

Elménk információtartalma az ember összes cselekvésére kihatással van, tulajdonképpen az alapja a személy összes megnyilvánulásának. Erre az információra egyébként jellemző, hogy már a személy születésékor jelen vannak, sőt, igazán el sem vesztek, vagy keletkezésük nem köthető a megszületéshez. Döntéseinket, és annak eredményeként megjelenő cselekedeteinket valójában a pszichében jelenlévő tudattalan, a hagyományos tudományok által megmagyarázhatatlan működésű, programok alkotják. A programok csak működésükben, megjelenésükben statikusak, információtartalmuk változtathatóak. Mivel a programok információtartalma adja meg végül a ténylegesen megjelenő cselekvések sorozatát (a személyiségen keresztül), ezért elmondható, hogy az emberi elme az életünk folyamatának megteremtője.

Az influenzajárvány és a törzsi táncok közös elmeképet mutatnak

Erről a folyamatról szóltak régen a törzsi táncok is, amikor eltáncolták a vad elfogásának folyamatát, és rituálékat hoztak létre a hétköznapi élet nagy eseményeire. (halál, születés, stb..) Még egyszerűbb példával szemlélve, ha egy kosárlabdázó mentálisan leképzi a kosárba dobás folyamatát, képét sokkal valószínűbben tudja ezt ténylegesen is végrehajtani (sikertelenségét csak kétségei magyarázzák).

Ha némileg bonyolultabb folyamatot veszünk alapul, a vírusok megjelenése és terjedése pontosan ugyanígy megy végbe. Például az influenzajárvány terjedésének valószínűségét nagymértékben növeli, hogy az emberek mentálisan leképzik (ez nem kell, hogy tudatos legyen) ezt a folyamatot, és olyan lelki történést indítanak így el, mely éppen a járvány terjedését segíti. Ez olyannyira igaz, hogy még a vírus mutálódására is hatással lehet. A társadalomtól olyan alapvető rutinokat kaptunk, melyek meghatározzák azt, hogy mi a (lélektani) teendőnk egy influenzajárvány esetén. Elvárt, hogy féljünk, hogy oltassuk be magunkat, vásároljunk gyógyszereket (melyeknek kb. 80%-a placebo elven működik, vagyis vegyi hatást nem vált ki), holott pont ezektől a tevékenységektől betegszünk meg leginkább, mivel elménkben így képződik le mentálisan a betegség képe, amely ezen az úton aktivizálódhat szervezetünkben (persze figyelembe véve a betegségek lelki okait is).

Ha sztrájkolnak az orvosok, csökken a betegszám

Ez a folyamat ugyanaz, mint amikor az orvosok sztrájkba lépnek, csökken a betegek száma. Egyébként ez az elgondolás egyáltalán nem új, már a középkorban is voltak, akik hasonlóképpen vélekedtek (azonban valószínű, hogy korábban is ismerték a betegségek keletkezésének ilyen módját). Tulajdonképpen egy vírus (betegség, baktérium) nem más, mint "anyagiasult információ", mely információtartalmának megfelelően viselkedik. Csakhogy az elménk képes hatással lenni az információk szerveződésére és tartalmára, éppen ezért befolyással lehetünk egy járvány terjedésére, de ez a magyarázata a gyógyíthatatlan betegségek módosulását, de a "bio-informatikai" készülékek működését is, legyen szó agytréningről, mágnes terápiáról, vagy tisztán tudati programozásról is. Az elme által szervezett információ megjelenik az anyagi világban is, meghatározza annak működését (hipnózisban így jelennek meg az égési sebek, így lehet betegségekre hatással lenni, stb.), tulajdonképpen ezen a módon befolyásolni lehetséges az ember egész életét, ugyanis tudatosan módosítani lehet az információkat, melyek megjelennek az anyagi világban.

Az emberi elme információtartalma jelenik meg a személy minden cselekvésében és minden történésében. Ezért mondható, hogy nincsenek véletlenek, csakis elménk megismerésének hiánya miatt érzékeljük így. Az elme teremtő ereje jelenik meg minden mozzanatban, ami végigkíséri életünket. A világunkat mi magunk irányítjuk, teremtjük, éppen ezért életünkért is mi magunk vagyunk a felelősek.
 
 


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x