Menstruálj örömmel!
Címlap / Psziché / Menstruálj örömmel!

Menstruálj örömmel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Hiszem, hogy minden nőben ott él valami ősi tudás testünk eredendő szépségéről és a benne rejlő bölcsességről. Ősi kultúrákban a női testet tisztelet övezte, mert az egyes nőben az Istennőt, a Teremető Anyát, a Földanyát látták megtestesülni - mondja Hoppál Bori testtudat oktató. Egy különleges mód, ahogy a menstruációdhoz közelíthetsz! 

A női test titkainak tudása nemzedékről nemzedékre szállt: szertartása volt azt először menstruáló lánykának, hogy ünnepként élje meg Nővé válását, a menstruáló nők összegyűltek, hogy külön rítusokkal szenteljék meg Holdnapjaikat.

Titkolni, szégyellni kell, vagy örülhetünk neki?
Manapság a kulturális nyomás nagyon erősen arrafelé hat, hogy titkolandónak, szégyellendőnek kell megélnünk ezeket a napokat, magunkat pedig gyengének és kiszolgáltatottnak. Oly hosszú ideje és oly határozottan örökítődik ez a megítélése a menstruációnak, hogy ma már azt gondoljuk, hogy ez így természetes. Éppen ezért nagyon fontos tudnunk, hogy más kultúrákban és korokban merőben máshogy viszonyultak nők és férfiak a menstruációhoz.

Tanuljunk az indiánoktól!
Talán az indiánoktól tanulhatnánk a legtöbbet arról, hogy miként lehet ünnepként, szent időként megélni Holdidőnket. Náluk a menstruáló asszonyokat tisztelet és megbecsülés övezte és teljesen természetes, hogy ilyenkor kímélet és törődés járt nekik. Nem kellett a mindennapok fárasztó munkáját végezniük, de nem azért, mert gyengének, erőtlennek gondolták őket, hanem épp azért, mert különleges erőket tulajdonítottak a menstruáló lányoknak, asszonyoknak. Ilyenkor a nők különvonultak a "Holdkunyhóba", ahol együtt álmodtak, álmodoztak, végeztek szertartásokat, énekeltek és táncoltak és élték át újra meg újra a nőiség szentségének ősi erejét.

Mindezt mi is megtanulhatjuk!
Igazi öröm, hogy az Istennőtemplomban, ahol a workshop lesz, egy holdkunyhó, - vagy ahogy itt nevezzük Boldogasszony Sátra – is várja azokat, akik részt akarnak venni rajta, és ugyan nem tölthetjük az egész napot ebben a sátorban, de talán hasonló dolgokat érzünk majd a teremben is, amikor megosztjuk majd egymással első menstruációnk történetét, fájdalmainkat, örömeinket, kérdéseinket és válaszainkat.

De jó, ha tudjuk, hogy a válaszok nem csak kívülről érkezhetnek, hanem belülről is – sőt az igaziak leginkább onnan – és jó, ha vannak olyan technikáink, amik segítségünkre lehetnek abban, hogy párbeszédet kezdhessünk testünkkel, női szerveinkkel. A Body-Mind Centering (R) (testtudat központosítás) módszere érintéssel, hanggal, légzéssel mutat utat belső üzeneteink eléréséhez.

Hogy a menstruáció termékeny, alkotó energiáit még jobban megismerhessük, fogunk táncolni, énekelni, gyurmázni, festeni és a nap végén mindenki hasznos tanácsokkal térhet majd haza a női ciklus lelki vonatkozásairól, a természetes fájdalomcsillapításról, arról, hogy hogyan ünnepeljük a Holnapokat és arról is, hogy ma is lehet "holdidőként", "virágzásként" megélni azt, amire most talán még csak azt tudjuk mondani "havibaj".

Hoppál Bori

Egynapos "Menstruálj örömmel" workshop Hoppál Bori testtudat oktatóval, aki minden olvasónkat szeretettel várja. 

Időpont: Márc. 3. szombat 10-17 óráig
Helyszín: Bp. VII.ker. Erzsébet krt. 58. I./4 Istennőtemplom
Bejelenkezés: 20 2429 088
Részvételi díj: 7000 Ft
www.noitestcsodai.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4662 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x